Corsair SPEC-01'de H60'ı Nereye Takmalıyım?

Ralorieth

Megapat
Yer
Viyana / Avusturya
Daha fazla  
Meslek
IT Yöneticisi
Merhaba arkadaşlar,

Corsair SPEC-01 model kasam var ve bu kasanın 1 adet arka egzoz dahil olmak üzere 5 adet fan bölümü var. Ön tarafta 2 adet 140mm çapında fanlar var ve bu fanlar dışarıdan temiz havayı içeri çekiyor. Üst tarafta ise yine 2 adet ancak 120mm çapında fan bulunuyor ve bu fanlarda içerideki havayı dışarıya üflüyor. Son olarak arka egzoz fanımda Kapalı devre sıvı işlemci soğutucum 2013 Corsair Hydro H60 takılı. Bu bilgilerden sonra 2 sorum var;

İşlemci sıcaklığım boş masaüstünde 60-65 derecelere çıkıyor. Sanırım sıvı soğutma ile böyle olmaması ve 30-35 derece civarında seyretmesi gerekirdi. Anormal bir durum var. İşlemci macunu stok H60'ın üzerinde hazır gelen macun.

1) Tüm bu fanların yönleri en uygun nasıl olmalı? Benim yön şeklim doğrumu?

2) 2013 Corsair Hydro H60'ı en doğru nasıl takmalıyım? Radyatör kasanın içinde kasa ile fan arasındanı kalmalı yoksa fanmı kasanın içinde kasa ile radyatör arasında kalmalı? Bu arada egzoz fan 120mm çapında ve havayı dışarı üyleyecek şekilde takılı. Bende şuan radyatör kasa içinde kasa ile fan arasında takılı ve egzoz fan sıcak havayı radyatör üzerinden dışarıya üflüyor.

Cevaplarınız ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılar...

Yükteki sıcaklıklar nedir? Sıvı soğutma sistemleri genelde cpu boşta iken fazla performanslı çalışmazlar. Yükteki sıcaklıklar önemli.

Açıkçası bakmadım bakınca yazayım. Ancak yinede 60-65 derece olması anormal bir durum değil mi?

Cpu boşta iken fazla ısınmaz. Bu yüzden sıvı soğutma sistemleri sessiz çalışmak için pompa ve fan hızını düşürürler. CPU yükte iken sıcaklıklar anormal değilse sorun yoktur.

Boşta da olsa 60-65 derece fazla ve bu bir sıvı soğutma sonuçta bende ki Acer laptop bile boşta 65 derece. O kasanın ızgaralarında sorun olduğunu ve hava akışını engellediğini duymuştum.

İşlemcinin boştaki sıcaklıklarına pek takılmayın. Yükte iken sıcaklık 75 dereceden yukarı çıkmıyorsa soğutma sisteminizde hiçbir sorun yoktur. Boştaki sıcaklıklar normalde de pek önemli değildir. Yükteki durum önemlidir esas.

Enteresan olan Titanfall oynarken yükte 70-75 derece arasında seyrediyor. Izgaraları kontrol ettim hatta sistemi sadece egzos fan ile çalıştırdım ancak bir değişiklik olmadı işlemci sıcaklığında. Benim teorime göre boşta bu sıcaklıkta olan bir işlemci yükte ya restart etmeli yada donmalı veya tamamen bilgisayar kapanmalı. İşin içinden çıkamadım.

Siz yine de bir prime 95 testi yapın. Eğer sisteminiz restart ederse veya başka bir sorun olursa muhtemelen soğutucu arızalıdır. Testi yapıp, bir ekran görüntüsü paylaşın lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…