AKIÇ
Hectopat
Daha fazla
TUF B450M-PRO GAMING|Anakart|ASUS Türkiye ana kartım buAradaki hava akışı farkı çok değil. Ne beklemeye ne de fazla ödemeye gerek yok. Arctic F12 daha mantıklıdır. Eski fandan kötü değildir zaten.
Kasanın sağladığı çoklayıcı dört fan bağlantısı destekliyor. Bunun kaynağa takılacak tekli tarafı 4 pinli, diğer dört çatallı ucu da hem 3 hem de 4 pinli fan takılabilecek yapıdadır. 3 pinli takılırsa anakart DC fan şeklinde kontrol eder, 4 pinli fan takılırsa PWM olarak kontrol eder. Eğer karışık takılırsa muhtemelen hepsi DC gibi çalışacaktır(buradan emin değilim işte). Eğer yanılıyorsam aynen eskisinin çıktığı yere 4 pinli yeni fan takılır ve tam fonksiyonlu çalışır. Garanti olması için 4 pinli yeni fanı başka başlığa da takabilirsin. Eğer anakart giriş seviyesi değilse başka kasa fanı başlığı olabilir. Dilersen anakartın tam model numarasını söyle de ona bakalım.
Çok yardımcı oldunuz çok teşekkür edeirm ben kendi adıma. Benim anladığım kadarıyla 4 pinli ürün alsam ek bir bağlantı yapmama gerek kalmayacak kasanın stok fanını söküp yeni fanın bağlantısını takip vidaladıktan sonra kullanabileceğim bir yanlışım var mı ?