Corsair Spec Delta için egzoz fanı önerisi

Aradaki hava akışı farkı çok değil. Ne beklemeye ne de fazla ödemeye gerek yok. Arctic F12 daha mantıklıdır. Eski fandan kötü değildir zaten.

Kasanın sağladığı çoklayıcı dört fan bağlantısı destekliyor. Bunun kaynağa takılacak tekli tarafı 4 pinli, diğer dört çatallı ucu da hem 3 hem de 4 pinli fan takılabilecek yapıdadır. 3 pinli takılırsa anakart DC fan şeklinde kontrol eder, 4 pinli fan takılırsa PWM olarak kontrol eder. Eğer karışık takılırsa muhtemelen hepsi DC gibi çalışacaktır(buradan emin değilim işte). Eğer yanılıyorsam aynen eskisinin çıktığı yere 4 pinli yeni fan takılır ve tam fonksiyonlu çalışır. Garanti olması için 4 pinli yeni fanı başka başlığa da takabilirsin. Eğer anakart giriş seviyesi değilse başka kasa fanı başlığı olabilir. Dilersen anakartın tam model numarasını söyle de ona bakalım.
TUF B450M-PRO GAMING|Anakart|ASUS Türkiye ana kartım bu
Çok yardımcı oldunuz çok teşekkür edeirm ben kendi adıma. Benim anladığım kadarıyla 4 pinli ürün alsam ek bir bağlantı yapmama gerek kalmayacak kasanın stok fanını söküp yeni fanın bağlantısını takip vidaladıktan sonra kullanabileceğim bir yanlışım var mı ?

TUF B450M-PRO GAMING|Anakart|ASUS Türkiye ana kartım bu
Çok yardımcı oldunuz çok teşekkür edeirm ben kendi adıma. Benim anladığım kadarıyla 4 pinli ürün alsam ek bir bağlantı yapmama gerek kalmayacak kasanın stok fanını söküp yeni fanın bağlantısını takip vidaladıktan sonra kullanabileceğim bir yanlışım var mı ?
Evet 4 pinli fan kullanabilirsin. Anakartın kılavuzuna baktığımda 1 adet CPU fan başlığı ve 2 adet kasa fan başlığı var. Eğer sıvı soğutma falan kullanmıyorsan CPU için sadece o CPU fan başlığı kullanılmıştır. Kasanın tedarik ettiği dörtlü çatal ise kasa fan başlıklarından birisine takılmıştır ve diğer boştur. Yeni fanın 4 pinli olacaksa o ayrı başlığı bulup ona tak. Sitesindeki tanıtım görsellerinde fan başlıklarını işaretlememişler. Telefonda çok net gözükmüyor. Eve gidince bakabilirim. O yüzden var olan çoklayıcı çatalın geldiği yeri takip edip bul. Anakart üzerinde CHA_FAN(belki CHA_FAN1 ile CHA_FAN2 yada CHA_OPT) şeklinde ismi yanında yazar. Benim Asus anakartımda da böyledir. O çatalın takıldığı başlığın aynısından ikincisini bulup yeni(4-pini) fanı takarsın. 3 pinli fan alırsan zaten takılı olan çoklayıcının ucuna, eskisinin çıktığı yere takabilirsin. 4 pini fanı diğerlerinin yanında takınca nasıl çalışacağından emin değilim.
IMG_20250131_214549.jpg

Evet 4 pinli fan kullanabilirsin. Anakartın kılavuzuna baktığımda 1 adet CPU fan başlığı ve 2 adet kasa fan başlığı var. Eğer sıvı soğutma falan kullanmıyorsan CPU için sadece o CPU fan başlığı kullanılmıştır. Kasanın tedarik ettiği dörtlü çatal ise kasa fan başlıklarından birisine takılmıştır ve diğer boştur. Yeni fanın 4 pinli olacaksa o ayrı başlığı bulup ona tak. Sitesindeki tanıtım görsellerinde fan başlıklarını işaretlememişler. Telefonda çok net gözükmüyor. Eve gidince bakabilirim. O yüzden var olan çoklayıcı çatalın geldiği yeri takip edip bul. Anakart üzerinde CHA_FAN(belki CHA_FAN1 ile CHA_FAN2 yada CHA_OPT) şeklinde ismi yanında yazar. Benim Asus anakartımda da böyledir. O çatalın takıldığı başlığın aynısından ikincisini bulup yeni(4-pini) fanı takarsın. 3 pinli fan alırsan zaten takılı olan çoklayıcının ucuna, eskisinin çıktığı yere takabilirsin. 4 pini fanı diğerlerinin yanında takınca nasıl çalışacağından emin değilim.
Eki Görüntüle 2413009
Hocam fan bugün geldi şimdi taktım çalıştırdım anakartta gözüküyor çalışmasında bir sorun yok. Tüm yardımlarınız için tekrar teşekkür etmek istedim sağ olun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı