Corsair Spec Delta kasaya Liquid Freezer II takmak

Daha fazla  
Merhaba, Arctic Liquid Freezer II - 240 Intel / AMD Uyumlu, 240mm Radyatörlü, 2x12cm P12 Fanlı, Sıvı İşlemci Soğutucu (AR-ACFRE00046A) - İşlemci Soğutucu - Overclock - Bilgisayar Bileşenleri | Teknobiyotik bu ürünü başlıktaki kasama takacağım. Fotoğraflarda belirttiğim şekilde ve takacağım şekilde sıkıntı çıkar mı, çıkmaz mı? Bana rehberlik edebilir misiniz? Buyurun efendim resimler üzerilerine ayrıntılıca yazdım yazımı. RAM'lere çarpma olayı kabloların sıkıntısı vs. eğer linkte belirttiğim sıvı soğutma sığmaz diyorsanız PF240'ta alabilirim bütçem Max 900 civarı olduğu için bu ürünü alıyorum.

Artics soğutucunun ölçüleri = 277 X 120 X 38 mm radyatör.
kasamın üst taraf radyatör desteği 360'a kadar fakat kablolar veyahut RAM'lere çarpma ihtimalini burada soruyorum. Bu yüzden lütfen fotoğraflarımı inceleyin. Buyurun kasamın tam boyutu için 440mm X 210mm X 450mm. Bunlar bahsedilmiş kağıt üzerinde yetiyor fakat RAM'ler için endişeliyim. Dediğim gibi veyahut anakart üzerinde ki başka şeyler için. Teşekkürler şimdiden
@erdem sümer Hocam danışmak isterim size...
@passat Hocam danışmak isterim size de dün sığmaması hakkında bir yazı yazmıştınız.
@passat Hocam sığar mı sizce? yorumunuz nedir?

Dosya Ekleri

• kasa 1.png
    kasa 1.png
    609,7 KB · Görüntüleme: 83
  • kasa 2.png
    kasa 2.png
    701,7 KB · Görüntüleme: 81
  • kasa 3.png
    kasa 3.png
    350,7 KB · Görüntüleme: 86
  • kasa 4.png
    kasa 4.png
    380,2 KB · Görüntüleme: 94
  • kasa 5.png
    kasa 5.png
    279,5 KB · Görüntüleme: 76
  • kasa 6.png
    kasa 6.png
    159,8 KB · Görüntüleme: 78
Son düzenleme:
Merhaba, Arctic Liquid Freezer II - 240 Intel / AMD Uyumlu, 240mm Radyatörlü, 2x12cm P12 Fanlı, Sıvı İşlemci Soğutucu (AR-ACFRE00046A) - İşlemci Soğutucu - Overclock - Bilgisayar Bileşenleri | Teknobiyotik bu ürünü başlıktaki kasama takacağım. Fotoğraflarda belirttiğim şekilde ve takacağım şekilde sıkıntı çıkar mı, çıkmaz mı? Bana rehberlik edebilir misiniz? Buyurun efendim resimler üzerilerine ayrıntılıca yazdım yazımı. RAM'lere çarpma olayı kabloların sıkıntısı vs. eğer linkte belirttiğim sıvı soğutma sığmaz diyorsanız PF240'ta alabilirim bütçem Max 900 civarı olduğu için bu ürünü alıyorum.

Artics soğutucunun ölçüleri = 277 X 120 X 38 mm radyatör.
kasamın üst taraf radyatör desteği 360'a kadar fakat kablolar veyahut RAM'lere çarpma ihtimalini burada soruyorum. Bu yüzden lütfen fotoğraflarımı inceleyin. Buyurun kasamın tam boyutu için 440mm X 210mm X 450mm. Bunlar bahsedilmiş kağıt üzerinde yetiyor fakat RAM'ler için endişeliyim. Dediğim gibi veyahut anakart üzerinde ki başka şeyler için. Teşekkürler şimdiden
@erdem sümer Hocam danışmak isterim size...
@passat Hocam danışmak isterim size de dün sığmaması hakkında bir yazı yazmıştınız.
@passat Hocam sığar mı sizce? Yorumunuz nedir?

38mm kalınlığı var üste takarsan kablolara değmez büyük ihtimal ama TUF soğutucu bloğuna ana kartın yani ona denk gelebilir ölçümlerini metre ile yapman lazım fotoğrafla tam anlamıyla kesin konuşmak olmaz fanları kasanın dışına ve bloğu kasanın içine sabitlemen lazım o şekilde bile sıkıntı olmaz gibi.

38mm kalınlığı var üste takarsan kablolara değmez büyük ihtimal ama TUF soğutucu bloğuna ana kartın yani ona denk gelebilir ölçümlerini metre ile yapman lazım fotoğrafla tam anlamıyla kesin konuşmak olmaz fanları kasanın dışına ve bloğu kasanın içine sabitlemen lazım o şekilde bile sıkıntı olmaz gibi.
Hocam cama doğru tarafa taksak direk ne ram'lere gelir ne de başka bir şeye gelir diye düşünüyorum, yada önceki konumda da bahsettiğim gibi hiç sıkıntıya girmeden Artic 34 Duo'yu alayım bugün.

120mmlik fan işaretlediğin beyaz nokta ve mavi noktanın üst kısmına geliyor sanırsan egzoz fanına bakarak tahmin ediyorum 277x120x38 ölçüsü var kalınlık sıkıntı olacak metre ile mavi yerin üst kısmından bir ölç bakalım içe doğru kalınlık kurtaracak mı?
Hocam cama doğru tarafa taksak direk ne RAM'lere gelir ne de başka bir şeye gelir diye düşünüyorum, ya da önceki konumda da bahsettiğim gibi hiç sıkıntıya girmeden Artics 34 Duo'yu alayım bugün.

Bence de kurtarır gibi kurtarmazsa dediğim gibi yaparsın fanları kasanın dışına alır bloğu içeri takarsın.

120mmlik fan işaretlediğin beyaz nokta ve mavi noktanın üst kısmına geliyor sanırsan egzoz fanına bakarak tahmin ediyorum 277x120x38 ölçüsü var kalınlık sıkıntı olacak metre ile mavi yerin üst kısmından bir ölç bakalım içe doğru kalınlık kurtaracak mı?

Bence de kurtarır gibi kurtarmazsa dediğim gibi yaparsın fanları kasanın dışına alır bloğu içeri takarsın.
Komple içeri takayım diyordum uğraşmadan dışarı ve içeri gibi şekilde yapacaksak hiç girişmeyeyim bu işlerde iyi değilim sökme takmadır vs. zaten montaj için birisini arıyordum, olmadı Vatan PC mağazasına gidip sıvı soğutmaları gözden geçirip oradan satın alıp montajlamalarını da isteyebilirim Artic ellerinde yok maalesef satmıyorlar fakat Cooler Master Ml240l v2 var gidip mağazadan da hallettirebilirim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı