Çözüldü Corsair TX650M CPU kablosu ekran kartına bağlanır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: MSI B450-M-A PRO MAX, CPU: AMD Ryzen 3 3200G, GPU: MSI GTX 1650 LP OC 4GB, RAM: HyperX Fury Black 8x2GB 3600MHZ RGB, PSU: Corsair TX650M Kasa: Everest Crystal, Termal Macun: Arctic MX-4
Meslek
Öğrenci, yarı zamanlı grafiker ve developer
Hocamlar şimdi sorum şu; Corsair TX650M güç kaynağım var ve ekran kartı kabloları 16 pinli olanlar için tasarlanmış. Benim kartım 8 pin. CPU kablosu tam 8 pin ama üzerine kocaman CPU yazmışlar. Güç kaynağının üzerinde CPU ve PCI-e çıkışları aynı slota bağlanabiliyor. Tek fark ekran kartı için olanda güç kaynağı ucunun 8 pinden biri boş içerisinde bağlanacak metal bir parça yok. Ben CPU kablosuyla ekran kartını bağlasam sorun yaşar mıyım?

Çözüm
CPU soketi ekran kartına takılmaz, zorlayıp takarsanız geçmiş olsun, PCI-e yazan soketlerin bir tane 8 pin olanı karta takacaksınız,

Diğer 8 pin boşta kalacak.
CPU soketi ekran kartına takılmaz, zorlayıp takarsanız geçmiş olsun, PCI-e yazan soketlerin bir tane 8 pin olanı karta takacaksınız,

Diğer 8 pin boşta kalacak.

Hocam acayip kablo kirliliği oluyor. Bir yolu yok mudur ya? Diğer 8 ucundaki 8E bağlı gibi çünkü ve saklayamıyorum. Anakartın arkasından bile kablo geçirdim kablolar görünmesin diye.

Tek 8 pin uzatma kablosu alırsanız olur, o kablolar öyle tasarlanmış.
Lanet ettim valla ya. Güç kaynağı sessiz olsun diye ihtiyacımın fazlasını aldım çok iyi sistem var sanıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…