Corsair TX650M kablolaması nasıl yapılır?

Bahadegildir

Hectopat
Ekran kartına 8'i de dolu olan mı (üstteki) takılacak yoksa 1 tanesi boş olan mı (alttaki)?

Dosya Ekleri

• F20D02B2-C32D-4495-930A-73541DFB18B1.jpeg
    66,7 KB · Görüntüleme: 51
Fotoğraftan tam anlayamadım ama üstteki kablonun 6+2 PCIe güç konnektörü, alttaki kablonun da 4+4 CPU güç konnektörü olması gerek. Kablonun üstünde işlev açıklaması yazmıyor mu yoksa?

Ekran kartı için üstteki, CPU için alttaki kablodan faydalanacaksınız, zaten diğer kabloyu takmaya çalışsanız da başaramazsınız, kablo yuvaya uymaz.

Cpu kablosu modüler değil. Yani ek olarak bir tane daha göndermişler ama ben onu kullanmadım. Modüler olmayan 8 pinli kabloyu kullandım.
Fotoğrafta üst taraftaki konnektörlerin ikisi de 6+2 aslında. Üstünde pcı-e yazıyordu. 6+2 yi gpu’ya, 1 pini boş olan kısmı da mecburen psu’ya bağladım. Şu anda sorunsuz çalışıyor.

PCI-e kablosunda bir tarafta tek, diğer tarafta iki soket olmalı. Tek olan taraf PSU, çift olan ise ekran kartına takılmalı.

PCI-e kablosunda bir tarafta tek, diğer tarafta iki soket olmalı. Tek olan taraf PSU, çift olan ise ekran kartına takılmalı.
Hocam bir pin boş olmasa kafam karışmayacak. Mesela modüler cpu kablosunda her iki konnektör de dolu dolu 8 pin. Pcı konnektörlerinde bir tarafın bir pini boş. Sata kablosunda boş pin var. Anlamadım neden öyle ?

@Bahadegildir 6+2 PCI-e ve 4+4 EPS CPU bağlantısı için aynı soketi kullanabilmeniz sebebiyle kabloda bulunan pinlerin voltajlarının ayarlanması için olabilir. Zaten PSU'da da soket altında, hem PCI-e hem de CPU yazar. O soketi, CPU için de ekran kartı için de kullanabilirsiniz ama kablo doğru olmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…