Corsair ve G.Skill bellek arasındaki fark nedir?

Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Memur
4. nesil AMD Ryzen masaüstü işlemciler piyasaya çıktığında ilk alacaklardan biri olarak, aynı zamanda halihazırda bulunan 3000MHz bellekleri değiştirmek istediğimden arayışa girdim. Aşağıda linklerini verdiğim iki farklı RAM'in arasındaki fiyat farkı neden kaynaklanıyor olabilir? Gerçekten uçuk bir fiyat farkı var ve bunun sadece RGB LED'den olduğuna inanmak istemiyorun.

Bazı kullanıcılar anakartların desteklemesi hatta test edilmiş listesinde olmasına rağmen 4000MHz+ RAM'lerde XMP/DOCP açıldığında RAM'den kaynaklanan çökmeler meydana geldiğini bu yüzden manuel olarak hız aşırttıklarını söylüyor. ASUS TUF X570 anakartımda böyle bir sorunla karşılaşır mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:

Birisi "argibi" barındırıp fiyatı kabartılmış bir ürün. Diğer ise sadeleştirilip fiyatı ucuzlatılıp satılan bir ürün. G.Skill yurt dışında ünlü bir firmadır.

RGB'den ziyade Dominator bizim ülkede nedense aşırı pahalıya satılıyor. Gerçi yurtdışında da muadillerine göre yine bir tık daha pahalı.

Modelleri çok kapsamlı incelemedim lakin kullanılan çiplerin kalitesine göre fiyat artabilir.
Örneğin Micron veya Samsung.
Gskill yanlış bilmiyorsam Samsung B DIE kullanıyor. Nereden kontrol ederim bunları? Satıcılar hiç yazmıyor bu tür bilgileri.
Benim gördüğüm uygun olan 133 Mhz daha fazla, pahalı olan ise RGB soğutucu farkı. Kesinlikle ve kesinlikle arasındaki uçurum farkına değmeyecek bir şey zaten.
Cidden 2 ampul ve 2mm daha kalın soğutucunun bu kadar fark koyması şaşırtıcı.

G.Skill kesinlikle öneririm eğer ki illa RGB olsun istemiyorsanız ki onun da RGB olan modelleri mevcut. Ben 3 adet soğutuculu G.Skill Ram kullanıyorum ne zaman aldığımı unuttum hala canavar gibi çalışıyolar. Bence aradaki fiyat farkı ciddi anlamda çok fazla o farka herhangi başka bir ihtiyacınızı karşılamanızı tavsiye ederim.

Önemli olan belleğin hangi zara sahip olduğu. Buna göre karar verebilirsiniz. Örneğin en kaliteli zarları Samsung üretiyor. Ardından Hynix geliyor denebilir. Bu kapsamda seçim yapmak eğer görünüş önemli değilse mantıklı olacaktır.

Aralarında kabul edilebilir gecikme farkı var ise o fark verilebilir ama görünen o ki sadece led'den dolayı
Hangi zara sahip olduğunu nereden öğrenirim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…