witicieen Megapat Zamanın Tanığı Forumun Hafızası Katılım 21 Aralık 2014 Mesajlar 2.369 Makaleler 3 Çözümler 9 7 Aralık 2023 #1 Selam, Corsair Vengeance 2x16 3600 MHz CL16 okuma ve yazma değerlerim bu şekilde. Şu anda OC'siz şekilde 3800 MHz olarak çalıştırıyorum RAM'leri. Sizce sonuçlar nasıl?
Selam, Corsair Vengeance 2x16 3600 MHz CL16 okuma ve yazma değerlerim bu şekilde. Şu anda OC'siz şekilde 3800 MHz olarak çalıştırıyorum RAM'leri. Sizce sonuçlar nasıl?
T the Prodigy Gigapat İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 16 Temmuz 2022 Mesajlar 15.783 Makaleler 3 Çözümler 153 Yer Çanakkale 7 Aralık 2023 #2 Berbat çünkü UCLK MCLK'nin yarısına eşit. Ben 3600 MHz CL18 XMP ile 63 ns alıyorum, var sen hesapla ne kadar kötü olduğunu. UCLK DIV1 Mode ayarını bulup UCLK==MCLK olarak ayarlar, FCLK'yi de 1900 MHz seç.
Berbat çünkü UCLK MCLK'nin yarısına eşit. Ben 3600 MHz CL18 XMP ile 63 ns alıyorum, var sen hesapla ne kadar kötü olduğunu. UCLK DIV1 Mode ayarını bulup UCLK==MCLK olarak ayarlar, FCLK'yi de 1900 MHz seç.
witicieen Megapat Zamanın Tanığı Forumun Hafızası Katılım 21 Aralık 2014 Mesajlar 2.369 Makaleler 3 Çözümler 9 8 Aralık 2023 #3 the Prodigy dedi: Berbat çünkü UCLK MCLK'nin yarısına eşit. Ben 3600 MHz CL18 XMP ile 63 ns alıyorum, var sen hesapla ne kadar kötü olduğunu. UCLK DIV1 Mode ayarını bulup UCLK==MCLK olarak ayarlar, FCLK'yi de 1900 MHz seç. Genişletmek için tıkla... O dediklerini anlamadım ama yapamam sanırım peki berbat olmasının nedenleri RAM ile mi alakalı yoksa bilgisayar ile mi alakalı
the Prodigy dedi: Berbat çünkü UCLK MCLK'nin yarısına eşit. Ben 3600 MHz CL18 XMP ile 63 ns alıyorum, var sen hesapla ne kadar kötü olduğunu. UCLK DIV1 Mode ayarını bulup UCLK==MCLK olarak ayarlar, FCLK'yi de 1900 MHz seç. Genişletmek için tıkla... O dediklerini anlamadım ama yapamam sanırım peki berbat olmasının nedenleri RAM ile mi alakalı yoksa bilgisayar ile mi alakalı
T the Prodigy Gigapat İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 16 Temmuz 2022 Mesajlar 15.783 Makaleler 3 Çözümler 153 Yer Çanakkale 8 Aralık 2023 #4 witicieen dedi: O dediklerini anlamadım ama yapamam sanırım peki berbat olmasının nedenleri RAM ile mi alakalı yoksa bilgisayar ile mi alakalı Genişletmek için tıkla... Anakart otomatik olarak 2:1 moda geçirmiş. Elle ayarlarsan düzelir. Herhangi bir parçada sorun yok.
witicieen dedi: O dediklerini anlamadım ama yapamam sanırım peki berbat olmasının nedenleri RAM ile mi alakalı yoksa bilgisayar ile mi alakalı Genişletmek için tıkla... Anakart otomatik olarak 2:1 moda geçirmiş. Elle ayarlarsan düzelir. Herhangi bir parçada sorun yok.
witicieen Megapat Zamanın Tanığı Forumun Hafızası Katılım 21 Aralık 2014 Mesajlar 2.369 Makaleler 3 Çözümler 9 8 Aralık 2023 #5 the Prodigy dedi: Anakart otomatik olarak 2:1 moda geçirmiş. Elle ayarlarsan düzelir. Herhangi bir parçada sorun yok. Genişletmek için tıkla... Gigabyte B550M D3sh 1.4 modelini kullanıyorum hangi kısımdan onu yapabilirim hiç bilgim yok referans alabileceğim bir yer var mı? the Prodigy dedi: Anakart otomatik olarak 2:1 moda geçirmiş. Elle ayarlarsan düzelir. Herhangi bir parçada sorun yok. Genişletmek için tıkla... Söylediğin şekil de yaptım ancak görüntü gelmedi BIOS sıfırladım mecburen Son düzenleme: 8 Aralık 2023
the Prodigy dedi: Anakart otomatik olarak 2:1 moda geçirmiş. Elle ayarlarsan düzelir. Herhangi bir parçada sorun yok. Genişletmek için tıkla... Gigabyte B550M D3sh 1.4 modelini kullanıyorum hangi kısımdan onu yapabilirim hiç bilgim yok referans alabileceğim bir yer var mı? the Prodigy dedi: Anakart otomatik olarak 2:1 moda geçirmiş. Elle ayarlarsan düzelir. Herhangi bir parçada sorun yok. Genişletmek için tıkla... Söylediğin şekil de yaptım ancak görüntü gelmedi BIOS sıfırladım mecburen