Corsair Vengeance 8GB DDR4 2666MHz XMP ve FAN hızları

Closery

Megapat
Makaleler
4
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Meslek
Front-end Developer
Merhabalar,
Sonunda sistemi topladım sorunsuz ve düzgün bir biçimde çalışıyor. Ve normal olarak RAMler 2133 mhz de çalışıyorlar.

Acaba benim RAM'in XMP destekliyor mu ? Sanırım destekliyor ama yanlış bir işlem yapmak istemem.
Sistem;
Ram: Corsair Vengeance LPX 1x8GB DDR4 DRAM 2666MHz C16 Memory Kit - Red (CMK8GX4M1A2666C16R)
İşlemci: Intel Core i5-6600K
Anakart: MSI Z170A Gaming M3

Ekstra olarak kasa çalışırken gerçekten yüksek ses geliyor. Kullandığım kasa Aerocool Aero800 kasası.
2 yukarıda 1 önde 1 arkada olmak üzere 4 fan birde işlemci fanı var. Bu fanların hızlarını Bios üzerinde gördüm.
Ama şimdi ben bunları kurcalamalı mıyım ? Yoksa bunlar sistemi açtığımda gerektiğinde hızları düşücek mi nedir ? Nasıl olur
Not: Fanlar direk olarak PSU'ya değil Anakart'a bağlı.

Merhabalar,
RAM'lerin sitede de görüldüğü üzere XMP destekliyor. Aynı RAM'lerin 3000Mhz olanını kullanıyordum ve sadece XMP'yi açmama rağmen 'overclock failed' hatası alıyordum. 1 ay boyunca sorunlar devam etti ve sonunda Kingston'la değiştirdim nihayet problemlerim düzeldi. Umarım aynı sorunları sen yaşamassın.
İyi günlerde kullanman dileğiyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…