Corsair Vengeance ile sorun çıkartmayacak CPU soğutucu önerisi

emir hıdırlar

Hectopat
Yer
Istanbul, Turkey
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Sistemdeki CPU soğutucusunu değiştirme kararı aldım. Ama RAM'ler biraz sorun çıkarıyor. Corsair vengeancele sorun çıkarmadan çalışacak soğutucu önerilerini bekliyorum. İyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığın anakartın marka ve modelini öğrenebilir miyim? AMD - INTEL olmasına göre soğutucunun konumu da değişebiliyor çoğu zaman.

Kullandığın bellekler 52mm yüksekliğe sahip görünüyor :

Ve örnek vermek gerekirse Gammaxx S40 gibi bir soğutucu alırsan, AMD anakartın bellek yuvaları işlemciye yakınsa soğutucu blok ile bellekler çakışacaktır. Ancak soğutucu ile gelen aparatlar sayesinde farklı konumda montaj yapılabiliyorsa, INTEL anakart kullanıyorsan 40mm uzaklaştırabiliyorsun bellekleri soğutucudan. Sen bana istediğim bilgileri var, ben sana yardımcı olacağım Anakart marka-model - Kasa marka-model.
Ayrıca piyasada tabanı ile soğutucu blok arası 52mm olan, bu yükseklikte soğutucular yoktur diye tahmin ediyoru, zaten kasalar 16cm yüksekliğe kadar soğutucu destekliyor, çöpe atacak 3cm yok yani.

TX3 EVO'nun destelediği bellek yükseliği de 36mm. Belleklere yaklaşmadığı için çakışmamış. Anakart bilgisini isteme sebebimiz de bunun için aslında.

Arkadaşlar kusura bakmayın dün bakamadım anakart modeli asus maximus vi hero kasa olarak geçici bir süre dark sub-zero kısa bir süre içinde daha büyük bir kasaya geçmeyi planlıyorum yardımlarınız için teşekkür ederim

Hemen bütçeyi alalım, uygun bir soğutucu önerisinde bulunurum ardından.

O halde kasa-marka modelini belirt, sana hava soğutma sistemi önerelim. 5.2cm yüksekliğe sahip belleklerin var. Piyasadaki neredeyse hiçbir soğutma sistemi bu yüksekliğe uygun değil. Hyper212 EVO gibi soğutucular önersem zaten bellek yuvalarına kadar uzanmaz ancak 350-400TL'lik hava soğutma geniş yer kaplayacaktır.

Bu bütçe varsa sıvı soğutma önerelim. "Türkçe Kuralları"nı da unutmayalım, son yorumunu düzenle istersen.

Bu arada şimdi fark ettim de konu açtığından beri kasa marka-model bilgini vermeni bekliyormuşum. Benim gösterdiğim özenin yarısını siz de gösterin arkadaşlar, yardıma ihtiyacı olan ben değilim sizlersiniz

Kusura bakmayın cep telefonundan girdiğim için nasıl düzenleniyor bulamadım konuya gelirsek sıvı soğutma ben çok iyi bulmuyorum sıvı soğutma yerine noctua nh-d15 gibi çift kuleli hava soğutmalarım daha etkili olacağını düşünüyorum yanlışsam kusura bakmayın kasa seçimine gelirse obsidan 700 D tarzı kasalar olabilir birde haf xb evo var kafamda tekrar teşekkür ederim.

Elbette anlayışla karşılarım, sadece sana daha iyi yardımcı olmak için uyarıda bulunuyorum Farkındaysan basit bir soğutucu önerip konuyu sonlandırmıyorum, araştırıp her ihtimali hesaplıyorum. Senin madur olmanı istemiyorum

Biraz detaylı anlatacağım, isteğin halinde çok daha kısa bir biçimde de anlatabilirim. Ben, her yönü ile anla, neyi niçin önerdiğimi anla diye anlatıyorum, bilmeye hakkın olduğunu düşündüğümden anlatıyorum.

300 veya 350TL parayı hava soğutmaya yatırman, sıvı soğutmaya nazaran daha fazla performans elde etmeni sağlayacaktır, bu bir gerçek. Yeni bir konuda kasa önerisi istemen halinde, 17CM CPU yüksekliği destekleyen güzel bir kasa önerisi de yaparım, sorun yaşamazsın.

Kullandığın belleklerin soğutucuları abartılı derecede yüksek, 5.2cm güncel soğutucular için desteklenmeyecek kadar yüksek bir rakam.
Sen haklı olarak Noctua D15 gibi güzel soğutucular istiyorsun ancak o bellek yüksekliği ile olmaz : Bu durumu yaşayabilirsin.

Yapman gereken şey ise çok basit, bellekler üzerindeki soğutucuyu çıkartıyorsun ve yerine 10TL'ye satın alacağın bu soğutucuları takıyorsun, 4 tane bellek kullanıyorsan 2 tane sipariş ediyorsun : Cooler Master CRC-U02-01 Ram Soğutucu (CM-CU1-2W) Fiyatı

Daha sonra istediğin kadar geniş, tabiri caiz ise öküz gibi soğutucuları sistemine sorunsuzca takabiliyorsun.
"Tamam, bu soğutucuları alacağım" dersen kesin bir bütçe var, alabileceğin en iyi soğutucuyu önereyim. Bütçen Noctua D15'e yetecek seviyedeyse düşünmeden alabilirsin, yalnızca bahsettiğim bellek soğutucuları ile değiştirilmesi gerekecek.

Detaylı anlattım, umarım memnun kalmışsındır : @emir hıdırlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…