Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 DRAM 3000MHz
Corsair CX850M PSU 850W
Corsair Carbide 400r
Corsair H100i GTX Cpu Cooler
Sisteme sahibim. XMP Aktif hale getirdiğim zaman, uzun kullanımlardan sonra bilgisayarı bir süre kapalı bırakıp açtığımda ''overclock settings have failed, system has been restored to its default settings'' hatası alıyorum.
Not: Sadece bilgisayarı ilk açtığımda oluyor. Sonradan 3000 MHz'e tekrar alıp uzun süre kullanabiliyorum.
Kimi forumlarda 3000 MHz'e ulaşabilmek için CPU'yu da OC yapmak gerektiği yazılmış,
Aynı problem için; Help please. Computer won't boot with xmp ddr4 3000
BIOS'u güncelledim fakat problem devam etmekte. Bilen biri yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler.
MSI anakartlar XMP konusunda ASUS kadar iyi değil. Bu bizim tecrübemiz. BIOS güncellemesi ile bu iyileştirilse de bazen MSI forumlarına girip konu açmanız gerekebiliyor elinizdeki belleğe tam destek sağlanması için.
MSI Support ekibine mail aracılığı ile ulaşmıştım. Bana önce tek takıp 'tak-çıkar' işlemlerinden sonra voltaj değerlerini değiştirmem gerektiğini söylediler. O kadar uğraştıktan sonra XMP gibi tek tuşla çözülecek bir işlemin hiçbir önemi kalmıyor. O yüzden değiştirmek zorunda kaldım diyebilirim. Bunu da ek olarak belirtmek istedim.
Dönüşünüz için teşekkürler, @Recep Baltaş