Corsair Vengeance RAM'de versiyon farkı sorun çıkarır mı?

ZMR35

Hectopat
Yer
İZMİR
Daha fazla  
Merhaba sayın üyeler Corsair Vengeance LPX 2x8GB 3200MHz Corsair RAM'e sahibim. Şimdi 2 adet daha aynı marka model numaralı MHz sahip her şeyiyle aynı RAM sipariş ettim fakat Corsair'de version diye bir olay var. Nu versiyonlar farklı olursa sorun yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu biraz şans meselesi hiç sorun olmadan kullananlar oluyor ama ağırlıklı olarak sorun yaşanmaktadır. Örnek 2.21 versiyonu ile 2.25 versiyon varsayalım. (Rakamları salladım) Birinde Micron bellek var diğerinde Samsung bellek var. XMP profilleri farklı vs. Bunlar işte soruna sebep olabiliyor. Bir çok kullanıcı XMP profili yerine manuel ayar yapmak zorunda kalabiliyor.

Bu biraz şans meselesi hiç sorun olmadan kullananlar oluyor ama ağırlıklı olarak sorun yaşanmaktadır. Örnek 2.21 versiyonu ile 2.25 versiyon varsayalım. (rakamları salladım) birinde Micron bellek var diğerinde Samsung bellek var. XMP profilleri farklı vs. bunlar işte soruna sebep olabiliyor. Birçok kullanıcı XMP profili yerine manuel ayar yapmak zorunda kalabiliyor.

Daha evelde 3000MHz vardı çok sorun yaşadım uyumlulukta satmak zorunda kaldım. Şimdi aşağıda paylaşacağım fotoğraf mesela bu şu an kullandığım ukca yazıyor önceki RAM'lerim de öyle bir şey yazmıyordu farklı bir üretimdi bu gelende birerbir aynı ukca yazsa versiyondan sorun çıkmaz sanırım.

Dosya Ekleri

• 20230714_225900.jpg
    20230714_225900.jpg
    230,9 KB · Görüntüleme: 39
  • Screenshot_20231103_161507_Chrome.jpg
    Screenshot_20231103_161507_Chrome.jpg
    75,5 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı