Corsair Vengeance RGB RT 32 GB 3600MHz CL16 RAM overclock nasıl yapılır?

LockDownTR

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Fizyoterapist-EGM
RAM
16x2
Ekran kartı
RX 6700XT
Anakart
Asus B550-F
İşlemci
AMD 5600
Merhaba. RAM'larımı yeni aldım arkadaşlar ufak bir overclock yapma düşüncem var değerlini ve Chip'lerini görselde bulabilirsiniz.
16x2 32 GB model.
@The Prodigy

Dosya Ekleri

• Corsair.png
    Corsair.png
    87 KB · Görüntüleme: 213
3800 MHz 1.37V 16-20-20-38 girip stabilite testi mısınız? Sonra Prime95 indirip Large FFTs seçerek 10-15 dakika test yapın, test sırasında da HWinfo'dan Windows Hardware Error(WHEA diye de geçiyor, en alttadır) kısmını takip edin. 1 tane bile hata çıkıyorsa bellek kontrolcüsü stabil şekilde 1900 MHz FCLK yapamıyordur.

@The Prodigy daha iyi bilir ancak Vengeance'nin bazı modellerinde OC yapmak çok zordu dandik Chipleri olduğu için. Bana Kingston FURY Renegade önermişti o yüzden.

Arkadaşın çipi güzel. 3600 MHz CL14 görülebilmiş. LPX, RS ve RGB Pro serileri kötü genel olarak.

Arkadaşın çipi güzel. 3600 MHz CL14 görülebilmiş. LPX, RS ve RGB Pro serileri kötü genel olarak.
Dediğin ayarları yaptım programları indirdim test yapıp yazıcam hocam.
Güncelleme: 14 dakika test yaptım ekrandan gözümü ayırmadım hata yazmadı hocam toplam hata kısmında 0 yazdı hep.

@The Prodigy Ram sıcaklıkları 40-45 derece arasıydı Gerçek sıcaklık yazan kısımda hocam.

Son düzenleme:
Dediğin ayarları yaptım programları indirdim test yapıp yazıcam hocam.
Güncelleme: 14 dakika test yaptım ekrandan gözümü ayırmadım hata yazmadı hocam toplam hata kısmında 0 yazdı hep.

@The Prodigy Ram sıcaklıkları 40-45 derece arasıydı Gerçek sıcaklık yazan kısımda hocam.

TestMem5'i de geçtiyse 4000 MHz 18-22-22-42 1.37V dener misiniz? Bellek kontrolcüsünü test etmeye çalışıyoruz şu an.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı