Corsair Void Pro USB RGB vs Steelseries Arctis 5

ismeat

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Doktor
Merhaba arkadaşlar, 3 yıldır kullandığım Asus Strix 2.0 kulaklık bozulduğu için yeni bir kulaklık alacağım.

Arctis 5 ve Void Pro USB RGB arasında kaldım.
1.Kulaklarım biraz büyük ve kepçe olduğu için uzun süre kullanımlarda rahatlık açısından hangisi daha iyidir? Strix 2.0'ın 11cm boyutundaki kulak pedleriyle aşırı rahat etmiştim.
2. Kulaklıkları genel anlamda oyun amacıyla kullanacağım film, müzik işlerine çok girmiyorum.
3. Discord üzerinden arkadaşlarımla oynadığım için mikrofonu önemli fakat ikisi de üzmez sanıyorum.
4. Benzer fiyat aralığında RGB ve 7.1 kulaklık varsa önerilere açığım. Türkiye üzerinden alacağım Amazon'a vs girmek istemiyorum şimdilik.

Void Pro USB RGB'yi 550, Arctis 5'i stand hediyesiyle 500 TL civarına alabiliyorum.
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arctis 5'ten pek memnun kalmadım ben. 7.1'i biraz daha çevresel diyebilirim. Ancak ses ve mikrofon konusunda Corsair Void ciddi anlamda daha başarılıdır. Benim de kulaklarım kepçe sayılır ve Arctis 5'teki pedler ince olduğundan hoparlörlere değiyordu kulaklarım çok rahat. Ama yuvarlak olması sebebiyle Corsair Void'den daha rahat geldi bana. Çünkü yıllardır yuvarlak kulaklık kullanmıştım. Yani genelde alışıyor zaten insanlar Void'e. Ben olsam Void alırdım.

Void'in mikrofonu çıkmadığı için ve sadeliğinden dolayı gönlüm biraz daha Arctis'ten yana fakat mantık Void diyor sizin gibi
Arctis kullanırken kulağınıza değme yaptığında acıma veya ucuz kulaklıkların kafayı mengene gibi sıkıştırması tarzında bir durum oluyor mu yoksa sadece değme tarzında mı?

Ucuz kulaklıklardaki gibi olmuyor elbette. Ama olmasa daha iyi olurdu. Zaten satmamın asıl sebebi sesti. Kulaklığı yanlardan bastırınca çok iyi sesi var. Ama sürekli de bastıramayız elbette. Void'de de Arctis serisinde de altta hava için biraz açıklık oluyor. Ancak Void'de ses bundan etkilenmezken Arctis 5 ciddi anlamda etkileniyor.

Corsair'in mikrofonunun çıkmaması ve Arctis'in kablo kopma durumunda yeni kablo alınabilmesi ve daha sade tasarımlı olması nedeniyle yaklaşık 10 gün önce Arctis 5 aldım. Dediğiniz sorunlardan bastırınca sesin iyileşmesine pek rastlamadım. Bastırdığımda seste kayda değer bir değişim olmuyor. Kulak pedlerinin kumaşı çok iyi terletme yapmıyor deri pedler gibi. Kumaş olmasının kötü yönü ses izolasyonunun zayıf olması fakat evde tek yaşadığımdan dolayı benim için sorun teşkil etmiyor. Ayrıca Steelseries'in kadife ve Deri kulak pedleri kendi sitesinde ve Aliexpress gibi sitelerde satılıyor. Uzun kullanımlarda aşırı bir rahatsızlık duymadım. Mikrofon konusunda arkadaşlarım eski kulaklığımın (Asus Strix 2.0) mikrofonunun daha iyi olduğunu söylediler. Ya ben ayarını yapamadım ya da övüldüğü kadar iyi değil.

Övüldüğü kadar iyi değil. Ortalama bir mikrofon diyebilirim. Aşırı beklentiniz olmasın. 7.1 olarak pek çok rakibinden çok daha iyi. En azından sesin çevreselliği konusunda. Seslerin yerlerini cidden ayırt edebiliyorsunuz, rekabetçi oyunlar için mükemmel. Ancak Witcher 3 gibi oyunlarda açmayın. Cidden, unutun. Rekabetçi oynamadığım zamanlar 7.1'i kapatıyorum çünkü 7.1'i sadece sesin çevreselliğini mükemmelleştiriyor ama ses kalitesini düşürüyor. Kulaklık bastırınca sadece duyduğum ses şiddeti arttı, kalitede iyi bir oynama göremedim.

Dediğim gibi bastırınca kayda değer bir değişim göremedim. Kullanan kişinin kafa yapısına göre değişiyordur büyük ihtimalle. 7.1'i stereo kulaklıktan sonra beni tatmin etti açıkçası özellikle BF 1'de oyunun ses ayarlarını Surround'a alınca daha iyi oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…