Corsair Void RGB Elite Wireless 7.1, gerçek 7.1 mi?

Üzgün Makaron

Hectopat
Merhaba Technopat sakinleri. Aklıma takılan bir şeyi sormak için bu konuyu açıyorum. Bilgili kişiler yardım ederse sevinirim. Öncelikle Corsair Void RGB Elite Wireless 7.1 kulaklığını 1 aydır kullanıyorum. Bu kulaklığı surround 7.1 diye aldım fakat forumda bu kulaklığın kablolu modeline sanal 7.1 diyen olmuş. Bu kulaklık sanal 7.1 midir, yoksa gerçek 7.1 midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gercek 7.1 sacmaliktan ote bisey degil. Kulakligin icine 7-8 tane driver koysan bile o kadar yakin mesafeden neye faydasi olacak, hangisinden ses geldiginin ayrimini nasil yapacaksin?

Gercek 7.1 sacmaliktan ote bir şey degil. Kulakligin icine 7-8 tane driver koysan bile o kadar yakin mesafeden neye faydasi olacak, hangisinden ses geldiginin ayrimini nasıl yapacaksin?

Aslında ben iCUE yazılımını bilgisayarıma kurduktan sonra bir de 7.1 ile oynayayım dedim fakat stereo ile daha rahat ses kasıyorum örneğin stereo da sesin geldiği yerden bir tık baslı gibi geliyor daha rahat ses kasıyorum. Fakat madem 1.600 TL gibi bir ücret ödemişim 7.1 olsun isterim.
Aslında ben iCUE yazılımını bilgisayarıma kurduktan sonra bir de 7.1 ile oynayayım dedim fakat stereo ile daha rahat ses kasıyorum örneğin stereo da sesin geldiği yerden bir tık baslı gibi geliyor daha rahat ses kasıyorum. Fakat madem 1.600 TL gibi bir ücret ödemişim 7.1 olsun isterim.

Ek olarak sesin nereden geldiğini rahat anlıyorsun fakat stereo da daha anlaşılır oluyor.

Stereo her zaman daha iyi eger amacin fps oyunlarinda sesin nereden geldigini tespit etmekse. 7.1 sacmaligindan ziyade imaging ve seperation konusunda basarili olan ve daha genis bir sound stage sunan kulakliklar daha avantajli competitive fps oyunlar icin.

Gercek yada sanal farketmez, kulaklikta 7.1 yalan dolandan baska bir sey degil.

Ek olarak sesin nereden geldiğini rahat anlıyorsun fakat stereo da daha anlaşılır oluyor.
Bildiğim kadarıyla çevresel sesi sanal olarak veriyor Void Elite. Bende Void sürümü var ve sanal çevresel ses desteği bana rekabetçi oyunlarda çok iyi ses kastırıyor. Sanırım tercih meselesi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı