Corsair VS550 (2018) 550W 80+ alınır mı?

Eren194

Hectopat
Daha fazla  
Bu PSU çoğu yerde ( Tom's Hardware forumu, Linus Tech Tips forumu, Reddit vs. ) giriş seviyesi olarak tanımlanıyor ve oyun odaklı toplanan bir bilgisayara takılmasına şiddetle karşı çıkıyorlar. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? 1 yıl boyunca kullanmış, kullanmaya devam eden kimseler var mı? Varsa öneriyor musunuz? Elimdeki Thermaltake Litepower 550W PSU'yu iade edip bunu alacağım muhtemelen ama sisteme zarar vermesini istemem Corsair VS550'nin.

Benim sistemim:

• Ekran kartı: Sapphire AMD Radeon RX 580 Nitro+ 8 GB.
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 1600.
  • Anakart: MSI B450M PRO-VDH Plus.
  • RAM: G.Skill 8 GB DDR4 3000 MHz.

Son düzenleyen: Moderatör:
2018 serisi öncesi sorunluydu. Düşük bütçe ile giriş seviyesi bir PSU alınabilir. GTX 1650 de giriş seviyesi bir ekran kartı ama iş görmediği anlamına gelmiyor.

Mesele iş görmesinden ziyade tehlikeli olması. Bazı kullanıcılar bir kaç ayda bozulduğunu söylüyorlardı, hatta diğer parçaları da beraberinde bozuyormuş.
RX 580 biraz fazla güç tüketiyor, bilmiyorum sorun olur mu... Riske girmek istemiyorum ama bütçe düşük olduğu için başka çarem yok sanırım. Belki de para biriktirip Corsair CX550 falan alırım.

Yenisi için diyorlardı. Aslında genel olarak bizim orta seviye saydığımız PSU'lar için diyorlar. PSU'nun stabilitesi, kondansatör kalitesi, devre koruması... Yani genel olarak malzeme kalitesi için konuşuyorlar. Yani olay sadece kaç Watt olduğu ya da verimlilik sertifikası değil.

Son düzenleme:
Corsair'ın 550W PSU'su RTX 2060 sistemlerde kullanılıyor. VS550W yazısında VS sarı renk ise eski, siyahsa yeni diye biliyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
CX550 ülkemizde satılıyor mu?

Giriş seviyesi için yeterli bir ürün. Sıkıntı olacağını zannetmiyorum. İllaki iade edip bir ürün alacağım diyorsan Be Quiet! System Power 500W al.
Nanokatolog'da görmüştüm ama belki de stokta yoktur. Neyse, muhtemelen Corsair VS550 alırım.

Nanokatolog'da görmüştüm ama belki de stokta yoktur. Neyse, muhtemelen Corsair VS550 alırım.
Nanokatolog'dan bir şey almazdım bence. Belki kasadır fandır öyle şeyler. Daha ürünü getiremiyorlar.

Yurtdışı'nda önermezken Türkiye'de şartları düşünüp söylemiyorlar hem. Çeşitlilik yok ki fazla. Zaten alım gücü düşük. Felan filan derken VS serisi ülkemizde iyi bir seçim oluyor.

Evet, alım gücü ve vergiler yüzünden her şey gerçekten çok pahalı. Ben de muhtemelen VS550 alırım eğer Vatan Bilgisayar iade kabul ederse ama en kısa sürede daha iyi bir şey almaya çalışacağım.

Bu arada mağazadan almıştım, iade kabul ederler mi ? Kutusunu daha açmadım, naylon ambalajı bile duruyor üstünde. Zaten yine Vatan Bilgisayar'dan alırım Corsair VS550'yi, yine parayı onlara vereceğim sonuçta. Umarım alırlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…