Cougar 700M EVO alınır mı?

Onur Ejder

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, arkadaşlar.

İnternette biraz araştırma yaparak Cougar 700M EVO adlı mouse'yi ve özelliklerini gördüm ve açıkcası çok beğendim. Sizlere de mouse hakkında bilgi aktarıp öneri almak için konuyu açmayı düşündüm.

Cougar 700M EVO

372529

Özellikleri:

product NameCOUGAR 700M EVO
SensorPMW3389 optical gaming sensor
Resolution16,000 DPI
processor32-bit
Polling Rate2000Hz
On-board Memory512KB
MaterialAluminium/Plastic
SoftwareCOUGAR UIX™ System
Programmable Buttons8
Switching50M OMRON gaming switches
Profile LED Backlight2-Zone RGB system (16.8 million colors)
Maximum tracking speed400ips
Maximum Acceleration50G
InterfaceGolden-plated USB plug
Cable Length1.8m Braided
Dimension127(L) x 83(W) x 38(H) mm
5.00(L) X 3.27(W) X 1.50(H) in
Weight Adjusting4pcs x 4g (0.01 lb)
Weight105g (0.23 lbs)

İsim, resim ve özelliklerinin tanıtımını yaptım arkadaşlar yukarıda gördüğünüz gibidir. Bunu yapmamdaki sebep böyle bir mouseden benim haberim yoktu olmayan arkadaşlarımızında haberi olsun görsün almak isterlerse benim gibi bu konu altından bilgi sahibi olup alsınlar diye.

Benim kullandığım mouse "Razer Deathadder Elite"dir. En iç alıcı ve alırken yaptığımız araştırmalar sonunda önemli olan ayarlarını paylaşıcam.

• True 16,000 DPI optical sensor
  • Up to 450 IPS / 50 g acceleration
  • 1000 Polling rate (1,0 Ms)

Arkadaşlar bana ikisinin arasında ve diğer mouseler ile eşleştirme yaptığımda Cougar 700M EVO daha iyi geldi. Neden derseniz şöyle bir eşleştirme yapalım.

Cougar 700M EVO

• 2000 Polling rate (0,5 Ms)
  • 16,000 DPI / 50 g acceleration
  • 400 IPS

Razer Deathadder Elite

• 1000 Polling rate (1,0 Ms)
  • 16,000 DPI / 50 g acceleration
  • 450 IPS
1) IPS özelliğine bakıcak olursak, 50 IPS fark var bu sorun değil çünkü 300 IPS'den sonra gaming mouseler'de fark yarartmıyor bakarsak pek çok ünlü oyuncu Steelseries Rival 600 kullanıyor ve o 350 IPS'dir. O yüzden bu 50 IPS'yi es geçelim.

2) DPI Ayarına bakıcak olursak, ikiside aynı ama bana göre 12,000 DPI'dan sonrası biraz zevke giriyor.

3) Polling rate ayarına bakıcak olursak, 1,000Hz fark var aralarında birisi (1,0 iken ötekisi 0,5) ve 1,000Hz fark var.

Bence Cougar 700M Evo'nun şuan oyuncular için zirvedeki mouse'si diye düşünüyorum ve almayı planlıyorum? Evet tarzını pek sevmedim görsel olarak bu tarz mouselerden pek hoşlanmam kaba duruyor ama 144Hz monitör ve 2,000Hz mouse süper bir birlik olucaktır diye düşünüyorum?

Sizin düşünceleriniz nelerdir, lütfen herkes'ten yorumlarını önerilerini bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
  1. IPS'i sensör belirler. Piyasada bulunan en iyi sensör şuan PMW3389 zaten ve teknolojinin çıkabildiği son nokta burası. 300'den sonrası ihtiyaç fazlası gibi bir yorumu kesinlikle kabul etmiyorum.
  2. DPI olayıda sensör ile ilgilidir. 12000DPI PMW3360'ın çözünürlüğü PMW3389 ise 16000'a kadar yükseltildi.
  3. 2000 Hz'e kadar çıkabilen tek marka Couger. Gözle görülür fark olabileceğini düşünmüyorum sonuçta milisaniye farkından bahsediyoruz.

@UmuTzn

En ince ayrıntısına kadar gözle görülecek bir fark olmaz ama oynuyuşumuza fark yaratacak bir etken olur bence diğer mouselere 400 - 600 TL vermek yerine o fiyatı bu mouseye verip 2,000Hz kalitesi almak daha mantıklı diye düşünüyorum ama düşüncede kalıyor çünkü satan hiç bir yer yok şuan Türkiye için. Yanlış hatırlamıyorsam Amazon'da bir kişi görmüştüm o kadar.

Valla oyunculuk yoksa istediğinle oyna bir faydasını göremezsin :D Bu kadar kafa patlatmaya gerek yok o yüzden :) Marka kaliteli markadır. Türkiye'de ekipmanlarını getiren artık bir firma yok zaten ilgide yok. Nanokatalog'u takip et oraya düşerse fiyatına bağlı olarak alınabilir.

@UmuTzn

Saçma gelicek belki ama Vatan Computer kasalarını satıyor acaba orası ile konuşsak o ürünü getirebilirler mi? Getirmezler diye biliyorum ama yinede size bir sorayım dedim bilginiz var ise? Veya extra para karşılığında getirebileceğim bir yer var mı?

@UmuTzn

Saçma gelicek belki ama Vatan Computer kasalarını satıyor acaba orası ile konuşsak o ürünü getirebilirler mi? Getirmezler diye biliyorum ama yinede size bir sorayım dedim bilginiz var ise? Veya extra para karşılığında getirebileceğim bir yer var mı?
Evet oldukça saçma oldu :) Coguer ile Türkiye hakları için anlaşmalı firması kimse onun getirmesi lazım ama kim olduğunu bilmiyorum. Aracı kuruma 50TL ateşliyim ben sana bana Almanya'dan getirir misin diyemezsin kuzenine der gibi :)

Cougar'ın ve başka firmaların bir kaç ürününü alıcam ama ne TR'de var nede Aliexpress'te o yüzden iş başa düştü artık yazın yolumuz düştüğünde o Ülkeden alıp hediye diye sokup gümrük vergisi ne kadar girerse onuda ödücez artık sağlık olsun. Neyse teşekkürler 😄

Calistigim sirkette bu mousedan 25 adet bulunuyor isteyen kisilere yardimci olabilirim gercekten almak istiyorsaniz fiyatini tam olarak bilmiyorum ama cougardan toplu olarak yuzlerce urun aldigimiz icin satis fiyatindan dusuk olur diye tahmin ediyorum
Ayrica baska cougar urunleride bulunmakta

Calistigim sirkette bu mousedan 25 adet bulunuyor isteyen kisilere yardimci olabilirim gercekten almak istiyorsaniz fiyatini tam olarak bilmiyorum ama cougardan toplu olarak yuzlerce urun aldigimiz icin satis fiyatindan dusuk olur diye tahmin ediyorum
Ayrica baska cougar urunleride bulunmakta

Merhaba,
Fiyat konusunda bilgi verebilir misiniz?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı