Cougar STX 700W nasıl?

DeviLZydar

Decapat
Arkadaşlar ürün tam adı ile Frisby Cougar STX-700 700W 80+ Bronze PSU.
Bu ürünü kullanan arkadaşlar var mı? Var ise görüşleri nelerdir? Dağıtıcı bana da güvenilir gelmiyor ancak Cougar ürünleri hakkında net bir bilgim yok, bu ürün ise yabancı forumlarda vb. yerlerde Tier-C olarak sınıflandırılmış.
@RocaniX sayın arkadaşım önceden buna benzer bir konu açmışsın yaklaşık 2 yıl kadar olmuş. Halihazırda kullanmaya devam ediyor isen nasıldır anlatabilir misiniz?

Çinde standart bir model üzerine farklı markalar isimler basılıp dünya geneline sunulan ucuz ve kalitesiz ürünlerden biri. Frisby, Hadron, Everest gibi markalardan asla almamanız gerektiğini Sosyal'de hep belirtiyoruz.

Corsair, Cooler Master, Thermaltake vb. markaların alternatif modellerine yönelin.

Cougar'ın her ürününü gözün kapalı satın alabilirsin fakat benim kafama takılan şey; Cougar, Frisby'den bağımsız bir marka.

Hatta kendi sitelerinde de Frisby adına dair bir bilgi yok: COUGAR :: COUGAR - Real Gear for Real Gamers

Ayrıca ürün listelerinde STX modeli adı altında 700W PSU'ları yok, 750W var.

Bu PSU da bana, Frisby'nin birçok markayı klonlaması örneklerinden biri daha gibi geldi.

Normalde Cougar, çok kaliteli soğutma sistemleri ve PSU üretiyor. Gözüm kapalı tavsiye ederim fakat bu üründen emin olamadığım için riske girme. İstersen Cougar ile iletişime geçip, ürünü doğrulatabilirsin.

@RocaniX'i tanıyorum. Eğer bu ürünü kullanıyorsa ona sormak lazım. Araştırmasını önceden yapmış olabilir. Şu an Steam'de çevrimdışı

Hocam eğer ulaşır ve sorar iseniz çok memnun olurum. Tabi bir de nasıl temin ettiği önemli bir husus. İletişime geçmeyi deneyeceğim. Bende aynı düşünce ile emin olamadığım için burada bir konu yazmak istedim. Bilhassa bana fiyat çok acayip derecede düşük göründü. Birde bu PSU Standart olarak geçiyor ve verimliliği de hiç fena değil. Açıkcası kafamı çok fazla karıştırdı. En sonunda Xigmatek Vector S 750W Silver aldırıcam
Öncelik ile Frisby ve türevi markaların güvenilir olmadığının ve kalite bakımından yetersiz geldiğinin farkındayım. Ancak bu dediğiniz tamamen düzmece gibi geliyor bana. Neden diye sorar iseniz Cougar Alman yapımı bir marka olmakla birlikte Avrupa da gayet de rağbet gören kaliteli bir markadır. Frisby ise anladığım kadarı ile dağıtım distribtörlüğünü üstlenmiş. Yani burada markaya çinde basılmış basit birşey muamelesi yapmanız komik. Marka hakkında yeterli bilgim yok dememin sebebi tamamen Türkiye'de kullanımın neredeyse çok az olması veya ülke pazarında olmamasıdır. Örnek verecek olursak kendim Aerocool kullanıyorum ve sırf marka adı veya pazarlamasından dolayı kötü gözle bilinmekte, ancak Project 7 modelleri mükemmel derecede önerilen ''Best Tier'' olarak sunuluyor. Tabii ki yabancı forumlarda bu durum böyle. 1 yıla yakın zamandır kullanıyorum ve açıkcası harika bir durumda. Önerim bu tip marka isimlerini her duyduğunuzda öncelik ile yaptıkları şeyin ne olduğuna hazır bir cevap ile değil, inceleyerek bakmanız. Değerli yorumunuz ve hatırlatmanız için teşekkürler.

Cougar Almanya'da popüler bir marka. Frisby dağıtımını üstlenmiştir, adını kullanmıştır fark etmiyor benim adıma. Bilindik markalara yönelmeyi tercih ederim.

Şimdi kendi sitesine dikkatlice baktım ve Türkiye için alınabilir yerde Vatan Computer var distribütör olarak da Comsis firması bu durumu üstlenmiş ülkemiz için. Comsis de Frisby ile çalışıyor iş ortağı olarak. Bildiğin allengirli şekilde uzamış da uzamış

Aynı ürünü alacağımda kalite Cougar kalitesimi Frisby mi anlamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…