Counter-Strike 1.6 harici ekran kartını kullanmıyor

Oguzz23

Hectopat
Öncelikle merhaba.

Counter-strike 1.6 oynamaya başladım bu dönemlerde. Fakat FPS değerleri istediğimden çok düşük. Sorunun nedenini anladım. CS 1.6 AMD ekran kartını değil de Intel ekran kartını kullanıyor -çift ekran kartına sahip Laptop'um var- ve performansı çok düşük veriyor. AMD ekran kartını kullanmıyor kısacası. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Teşekkürler.
Bu arada sürücülerim güncel eminim.

Dostum denedim fakat onlarda işe yaramıyor tüm başlangıç kodları-FPS yükseltme kodlarını denedim.
Sorun ekran kartının CS 1.6'yı tanımaması
Teşekkürler.

Crimson Driver kullanıyorsanız,
Sistem -> Geçişli Grafik
ayarlarından istediğiniz uygulamayı seçip "Yüksek Performans" seçeneğini seçin.

Crimson Driver kullanmıyorsanız,
Masaüstünden sağ tık -> Görüntü Ayarları -> Grafik Ayarları(en aşağıda)
ayarlarından "Klasik Uygulama" seçeneğini seçip "Gözat" tuşuna basarak istediğiniz uygulamayı seçin ve listeye eklendikten sonra listeden üstüne tıklayıp "Seçenekler" tuşuna tıkladıktan sonra "Yüksek Performans" seçeneğini seçin.

Intel HD Grafik Panelini açtığınızda uygulamanın hangi grafik işlemci ile çalışacağını seçtiniz mi? Ayrıca CS 1.6'yı OpenGL modunda açmayı unutmayın.

Aygıt yöneticisinde AMD ekran kartının nasıl gözüktüğünü kontrol eder misin ? AMD ekran kartın sistem tarafından tanınıyor mu tanınmıyor mu diye emin olmak lazım. Eğer öyleyse de Grafik performansı tercihi (Windows grafik ayarları üzerinden erişilebilir) üzerinde CS1.6 exesinin yüksek performanslı grafik ile çalıştırılmasını ayarlaman gerekiyor.

Eminim sorununa çözüm arıyorsun, fakat Intel kartıyla bile oynasan, CS1.6 düşük FPS alabileceğin tarz bir oyun değil aslında... Intel Control Panel ve oyun ayarlarıyla FPS arttırabilirsin bana göre.

Öncelikle cevaplarınız için teşekkürler.
CS 1.6 evet eski bir oyun fakat oyun içerisine eklenen içerikler "pluginler" FPS değerlerini düşüyor.
Ekran kartımda herhangi bir sıkıntı yok aygıt yöneticisinde ünlem gibi şeyler yok.
CS 1.6 OpenGL modunda çalışıyor.
Windows grafik ayarlarını bulamadım.
Masaüstünden sağ tık -> görüntü ayarları -> grafik ayarlar dediğiniz yola giriyorum fakat karşıma monitör ayarları geliyor.

Masaüstünden sağ tık -> görüntü ayarları -> grafik ayarlar dediğiniz yola giriyorum fakat karşıma monitör ayarları geliyor.
"Gelişmiş Görüntü Ayarları" seçeneğine tıkladığınızı düşünüyorum. Onun hemen altında "Grafik Ayarları" var.

Tabi ben işletim sisteminizin Windows 10 olduğunu varsaydım.

Sanırım Windows sürümüm eski.
Çalıştır üzerinden "winver" kodunu çalıştırın. Çıkan pencerede Windows 10 sürümünüz yazacaktır.
Aygıt Yöneticisinden "Görüntü Bağdaştırıcıları" altından AMD ekran kartınızda herhangi bir uyarı simgesi olmadığını kontrol edin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…