CPB açıkken işlemci kendini otomatik olarak OC ediyor ve frekansını 4GHz üzerine çıkarıyor. Buna bağlı olarak stok soğutucu yetersiz geliyor ve işlemciniz ısınıyor. İşlemciniz ısındığı için de frekans düşürüyor ve siz CPB açık olsa bile ısıdan kaynaklı genelde 4GHz üzerinde kalamıyorsunuz.
CPB kapalıyken işlemciniz kendini 3.6GHz frekansına sabitliyor. Bu durumda ısınız da düşüyor. Fakat buna bağlı olarak da çok düşük miktarlarda FPS kaybediyorsunuz.
Kendi sistemim için sağlam bir soğutucu alana kadar "varsın 3-5 FPS az versin ama serin çalışsın" mantığı ile kapalı kullanmıştım. Şu anda Arctic Freezer e-Sports Duo ile kullanıyorum ve yük altında CPB açık olmasına rağmen nadiren 57-58 derece üzerlerini görüyorum. CPB kapalıyken de yük altında zaten 48-50 derece civarlarında geziyor. Oynadığınız oyundan örnek vermem gerekirse, R6'da stok soğutucu varken ve CPB kapalıyken benim sıcaklığım 70 derece civarlarındaydı. Şu anda kullandığım soğutucu ile CPB kapalıyken oyunu bırakmadan önce 47 derece üstünü, CPB açıkken 56-57 derece üstünü görmüyordum.
PBO konusunda ise bilgim yok.