CPU %100 GPU %30 olması normal mi?

İşletim sistemi
Windows 10

cagatay_0

Centipat
Daha fazla  
RAM
Kingston CL22 3200 MHz 2x8 Gb
Acer Aspire 7 A715-42G laptopumda The Last of Us Part 1 oynarken fark ettiğim CPU kullanımı %100 ve 85°,GPU ise %30 civarında °75 derecede çalışıyor. Bu normal mi?
Ekran kartım RTX 3050 60W, işlemcim Ryzen 5 5500U.

Eğer oyunun bildiğin ortasında böyle bir grafik varsa karşında, hiçte normal değil. CPU değil GPU yapmalı işi. CPU 20 GPU 80 olsa on numara olur. Ben de Forza Horizon 5 oynarken GPU kullanımı 50 60 arasında git gel yapıyordu ve nasıl yaptığımı hatırlamıyorum tek hatırladığım şey grafik kalitesini yükseltmek oldu, yükü ekran kartına daha fazla verince GPU kullanımı 99 100 arasında git gel yapmaya başladı. Haliyle FPS de arttı. 20-50 arasında bir FPS artışı söz konusu olabilir GPU kullanımı arttığında. Ekran kartına güveniyorsan yükü ver gitsin.

Hocam grafikleri düşüğe alıyorum bahsettiğim sorun oluyor en yükseğe alıyorum bu sefer de ikisinin de kullanımı ve sıcaklığı düşüyor fps de düşüyor.

Hocam grafikleri düşüğe alıyorum bahsettiğim sorun oluyor en yükseğe alıyorum bu sefer de ikisinin de kullanımı ve sıcaklığı düşüyor fps de düşüyor.
Oyunun ana menüsünde gölgelendirmeler yükleniyor diye bir yazı görüyor musunuz? Belki onunla alakalıdır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı