CPU 90-95 derecede kapanıyor

drkgrkm77

Zeptopat
Daha fazla  
Ekran kartı
mx330
İşlemci
i5 1035g1
Aktif bir Valorant oyuncusuyum DW2009NT sahibiyim bundan 3 hafta önce sorunsuz sabit 60 FPS oynayabiliyordum. Ama son 3 haftadır bilgisayar ısınıp kapanıyor yaklaşık 95 derecelerde. Thorttlestop MSI Afterburner quick CPU buradan ne denediysem çözemedim akfit soğutucum var. Ama pek bir fark yaratmıyor ve kafayı yemek üzereyim bütün hesaplarım AFK'den ban yedi yok mudur bunun bir çözümü. Isınıp kapanması oyundayken özellikle sinir bozucu ne yazık ki.

Aktif bir Valorant oyuncusuyum DW2009NT sahibiyim bundan 3 hafta önce sorunsuz sabit 60 FPS oynayabiliyordum. Ama son 3 haftadır bilgisayar ısınıp kapanıyor yaklaşık 95 derecelerde. Thorttlestop MSI Afterburner quick CPU buradan ne denediysem çözemedim akfit soğutucum var. Ama pek bir fark yaratmıyor ve kafayı yemek üzereyim bütün hesaplarım AFK'den ban yedi yok mudur bunun bir çözümü. Isınıp kapanması oyundayken özellikle sinir bozucu ne yazık ki.

Çok fazla ısınıyor. Termal macun sürdünüz mü?

Laptoplarda 85-90 derece kabul edilebilir sıcaklık işlemci için. Laptop büyük ihtimal yeni alındı içini açsa garanti dışı kalır ve kuruduğunu da sanmıyorum.
Senin deyişine göre her laptop yüksek sıcaklıktan kapanıyordur. Böyle şey mi olur? 90-95 derecenin haddi hesabı yok.

Artı -1 Eksi
Senin deyişine göre her laptop yüksek sıcaklıktan kapanıyordur. Böyle şey mi olur? 90-95 derecenin haddi hesabı yok.
Ben nerde her laptop sıcaktan kapanır demişim ? 95 derece fazla tabi ama o işlemci 85'in altına inmiyor zaten bunu anlamıyosun sen. Masaüstü işlemcileriyle karıştırma laptop işlemcilerini ısıları bir değil.

95 derece kapanması garip normalde 105 dereceye kadar gider ama yine de yüksek değerler. Ya siz açıp temizleyin ya da servise gönderin. Ama genelde servisteki termal macun pek kaliteli olmuyor.

Senin dediğine göre her laptop yüksek sıcaklıktan kapanıyordur. Böyle şey mi olur? 90-95 derecenin haddi hesabı yok.

Lütfen, bilip bilmeden mesaj yazmaya devam etmeyin.
Laptopların T. Junction değeri vardır, genelde bu değerler 100 derecedir. Bu arkadaşın işlemcisinin T. Junction değeri 100 derece, 100 derecenin altında hiçbir sorun yaratmaz. 2 yıldır 95 derecede laptop kullanıyorum bir sorun çıkmadı.

Dediğiniz şey masaüstü için geçerli, laptop için değil.

Undervolt yapabilirsiniz. Yapmadan önce termal macun yenilemesi ve fan temizliği yapmanızı öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı