CPU anlık ısınıp kapanıyor

Ozkancet

Hectopat
Yer
İzmit, Kocaeli
Daha fazla  
AMD FX8320 işlemcime Xigmatek Whiz alıp Vatan'da kurdurdum. Dün gece 5 saat kadar sorunsuz kullandım.
Bugün sabah 2 saat oyunun sonunda kapandı. Akşam oyunu açtım 5 dakika içinde kapandı.
Aidia64'ten baktım boştayken 40 derece, Internet Explorer'dan 3 sekme açıyorum 65 derece oluyor. Aynı şekilde Chrome'da da aynısı oluyor. Kapatıyorum 10 saniye içerisinde 40 derece oluyor.
CPU stres testine soktum hemen 70 dereceye fırladı. 2.5 dakika içinde yavaş yavaş 85 dereceye çıkıp kapandı.
Kasanın yanını açmayı denedim faydası olmadı. Ayrıca Xigmatek'e dokunuyorum hiç 85 derece gibi hissetmiyorum. Sorunum ne olabilir? Nasıl düzeltebilirim?

en iyisi vatana tekrar götür ve sorununu anlat onlar yardım etmeye çalışırlar

Sanırsam soğutucu ve işlemci arasında ısı alışverişinde bir terslik var.

Soğutucuyu çıkart bak bakalım termal macun sürülmüş mü. Ardından soğutucuyu monte et sağlam şekilde oturduğundan emin ol. Gene sorun çözülmezse BIOS sıfırla.

Çanakkale şubesindekilerin çok işinin ehli olduğunu düşünmüyorum. Hoparlör jak girişlerini anakarta bağlamayı unutmuşlar. Ayrıca getir götür yapmaktan sıkıldım evde çözmeyi deneyeceğim olmazsa götürürüm.

Dediklerimi deneyebilirsin o halde.

Elimdeki en iyi seçenek o gibi duruyor. Anlayamadığım nokta şu bir gün sorunsuz çalışırken ertesi gün niye böyle oluyor. Ve pat pat ısının değişmesi inandırıcı gelmedi.

Kardeşim FX9590 kullanan,sorun yaşayan daha sonra garantisi olması sebebiyle FX8350 ile değişimini
sağlayan biriyim.Garantisi varsa eğer FX8350'ye geç.FX serisinin en başarılı ürünü diyebilirim.

Fanın sol tarafa takılması gerekirken sağ tarafa takıldığı için mi sıkıntı oluyor acaba. Fx8320'yi alalı 5 yıl oluyor garanti geçti çoktan. Elimdeki ekipmanı düzgün kullanmaya çalışıyorum.

Yok malesef, zaten ihtiyacım olan bir şey değildi ses problemini çözsün diye aldım. Lütfen başka ürüne yöneltmek yerine problemin kaynağına odaklanalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…