CPU burner ile R5 5500 92-93 derece oluyor

Melih445

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus RX 6600 Dual V2 Ryzen 5 5500 16gb ram 500gb m2 ssd
Merhaba, FurMark testi yaptım. Bilgisayarımda 12 çekirdek seçip CPU burneri başlattım. Stok fan kullanıyorum, 93 92 derecelere çıktı. Ekran kartım RX 6600 en fazla 61 62 derece gördü. İşlemci değerleri anormal geldi ne yapmalıyım?

Stok fan yerine kule tipi sorununu çözecektir. Benim de aynı sorunlar vardı. Hatta Steam'i açınca bile işlemci 100 dereceleri görüyordu. Kule tipi bir soğutucu aldım yanında da Thermalright marka macun ile geldi. Şu an boşta 30 dereceleri yük altında 50-60 dereceleri görüyor.

Bundan almıştım hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:
iyiymiş baya hocam teşekkürler alabilriim bunu

Sıcak çalışan bir işlemci ve çok fazla kişi bu değerleri görüyor stok fanda. Ne kadar süredir macun değişmiyorsunuz, sistem yeni mi?

Kule tipi fan ile gayet tatminkar sıcaklıklara düşecektir.

Argb bir kriter değlise ben 1200TL'ye 224XTS'i tercih ederdim. Ancak Argb istiyorsanız 224XTS'in Argb modeli 1600 civarlarında, bu senaryoda böyle bir fiyat farkıyla Assasin Spirit'le devam etmek daha fiyat performans bir karar olur.
İkisinin de kutu içeriğinden termal macun çıkmakta.

Sistemi İtopya'dan aldım. İlk geldiğinde işlemcisi bozuktu. Ekran vermiyordu. Sonradan işlemci değişildi. Toplam kullandığım 15-20 gün oldu. Evimde kalitesiz bir macun var. Yakın zamanda para biriktirip arkadaşın attığı soğutucuyu alırım ve içinden çıkan macunu da sürerim. En azından bu yük altındaki sıcaklıkta bayağı bir düşüş olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu işlemciye o kadar pahalı şeye gerek yok burst assassin bile 12400f i yükte 60 derecede tutuyor max.

Arkadaşın attığı assasin spirit iyiymiş fiyatıda güzel bu alinabilir mesela.

Normal kullanımda oyunda falan stokla fanla işlemci maksimum 75 görmeli. FurMark gibi uygulamalar ile aşırıya kaçması normal. Oyun dışında render vs alamıyorsanız. İşlemci 75 civarıysa kâfi diyebiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…