CPU Çekirdek Kullanımı %100 Olmuyor

Makaleler
12
2 çekirdek işlemcim var. Önceden normal çalışıyordu. En son açılmama sorunu yaşadım bilgisayarda. Bir hafta boyunca kullanmadım. Sonra tekrar bakımını yapayım dedim. Onarım yapıp çalıştırdım.

İşlemci sıcaklığı 96 derecelere kadar çıkıyor. Normal harcaması 80 derecelerde. 80 derecenin altına pek düşmüyor. Odanın sıcaklığından kaynaklı diye düşünüyorum asıl sorun bu değil.(HWMonitor)

Görev yöneticisinde CPU kullanımını kontrol ettiğimde %64'ün üstüne çıkmakta zorlanıyor. Uygulamalar iki çekirdek kullanımı olduğu halde %50'yi geçmiyor ve CPU kullanımı %64'e kadar çıkıyor. %100 olması lazım normalde hiç çıkmıyor zorladım o kadar.

Bir başka uygulama olan Core Temp ile de sıcaklık ölçümü yaptım. Orada Core0 üzerinde (!) işareti var.
Sorun sizce nedir?

Bu sıcaklıkta iken frekansları izleyin. Sıcaklık için çözüm üretmeniz şart.
Bir de çekirdek kullanımı %100 olmayabilir.

Bu sıcaklıkta iken frekansları izleyin. Sıcaklık için çözüm üretmeniz şart.
Bir de çekirdek kullanımı %100 olmayabilir.
Normalde Chrome açılırken veya çok CPU gerektiren oyunlarda %100 olurdu şimdi %50'lerde. Bir çekirdekte sorun var gibi. CoreTemp 1. çekirdeği kırmızı göstermiş. Ünlem ve soru işareti koymuş.

Daha yeni çıkarıp takmıştım fanı düzgünce. Mandalları var düzgünce soktum. Ayrıca oda sıcaklığı baya yüksek ve işlemcinin altı tahta.

Ayrıca sıcaklık göstergesi hatalı bence. 60'a düştü CPU kullanımı düşünce. Windows Update çalıştı cpu coştu bir anda 85'in üstüne çıktı. Bir anda sıcaklık artar mı hatalı bence.

Aida 64 yükleyip değerleri ekran alıntısı yapabilirsiniz. Bir de herhangi bir "CPU Stres Testi" programı kurup çalıştırın bakalım, durum ne olacak?

İşlemciyi yakmak için yoğun çaba sarfetmiş buna karşılık o da kendince inat etmiş gerekirse performansımı düşürür hevesini kursağında bırakırım demiş sanki.
Benim işlemci de aynı özelliklere sahip. Geçenlerde CS:GO oynarken 107 derece oldu sonra PC kapandı.

Benim işlemci de aynı özelliklere sahip. Geçenlerde CS:GO oynarken 107 derece oldu sonra PC kapandı.
Bende hiç kapanmaz. Geçen işlemciye baskı uyguladı yanlışlıkla üstüne bişi düşürdüm sadece ekran dondu yeniden başlatmak zorunda kaldım.

Aida 64 yükleyip değerleri ekran alıntısı yapabilirsiniz. Bir de herhangi bir "CPU Stres Testi" programı kurup çalıştırın bakalım, durum ne olacak?
Sizin isteğiniz ile CPU'mu strese soktum. Benchmark ile test ettim. Test ederken:
CPU %80'e kadar yükseldi. %100 olmadı.
Sıcaklık 70'ten 97'ye kadar çıktı.
MSI G41M-P33 Combo(MS-7592) Performance Results - UserBenchmark

Kendiniz söylemişsiniz cevabı zaten. 97 Derece sağlıklı bir sıcaklık değil. Eğer ki sıcaklıklar normal olsaydı güç seçeneklerindeki "Maksimum CPU kullanım" ayarından şüphelenecektim.

Bu arada, sıcaklığın aniden yükselmesi termal macunun kuruduğuna işaret. Yenileyin.

İşlemci yüksek sıcaklıkta çalışırken kendisinin performansını aşağılara çekebiliyor, siz termal macun yenileyin ve ardından tekrar teste sokun sıcaklıklar eğer düşükken işlemci %100 kullanırsa sorun yok sıcaklıktan dolayı kendisini korumaya almıştır ama hala devam ediyorsa işlemci için pek umut yok gibi.

Bir de işlemci marka ve model nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…