CPU Diyot nedir?

Makaleler
2
Yer
Zonguldak
Daha fazla  
CPU Diyot tam olarak ne oluyor? Genelde boştayken sıcaklık değerleri CPU ile aynı ama yük altına girdiğinde CPU ile arasında büyük bir makas açılıyor.

Boşta :

Yükte :

Bu değerler normal midir?

CPU olarak AMD RYZEN 2400G APU Kullanıyorum (GPU'sunu kullanmıyorum), overclock yok, stock soğutucu ve stock macun mevcut.
Up
Güncelleme!

Dün akşam GPU-Z ile işlemci sıcaklığımı kontrol edeyim dedim, Malum AMD Ryzen 2400G ve birkaç seride MSI Afterburner yazılımı ile işlemci sıcaklık değerleri alınamıyor. GPU-Z'de işlemcinin 86 derece olduğunu görünce korktum, alt+tab yapıp Asus AI Suite yazılımı ile sıcaklık kontrolü sağladım, 71 derece yazıyordu. Ardından macunu değiştirmeye karar verdim ve elimdeki CM Mastergel Maker termal macun ile stock macunu değiştirdim. Stock macunda kuruma belirtileri vardı.

Her neyse makineyi topladım bu sefer yeni sıcaklık değerlerim Maksimum 68 derece oldu, fakat CPU diyot 75-85 derece civarlarında gezmeye devam ediyor. Sizce problem nedir veya CPU diyot'un yük altında böyle olması normal midir? boşta ise işlemci ile 3 aşağı 5 yukarı aynı değerlerde kalıyor (40-45-50 derece arası geziniyor.)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…