- RAM
- Vengance LPX Ddr4, cl 16-16-16-39 2400mhz
- Ekran kartı
- Msi Geforce gtx 1050ti 4gb
- Anakart
- a320 pro vh plus
- İşlemci
- Ryzen 5 1500x -- ryzen 5 5500 (yenisi)
Merhaba dostlar, yakın zamanda siparişini verdiğim işlemciyi (Ryzen 5 5500) PC'ye monte ettim. Bilgisayarı çalıştırmayı denedim ama hiçbir görüntü gelmedi, doğrudan Debug LED ışıklarına baktım ve CPU'nun sürekli yandığını gördüm. Temassızlık sorunu olduğunu düşünüp çıkartıp taktım ama düzelmedi. Böyle birkaç kere takıp çıkardım fakat bir işe yaramadı.
RAM'i, ekran kartını, BIOS pilini takıp çıkardım olmadı. Güç kablolarını, SSD ve HDD dahil çıkartıp tekrar taktım yine olmadı. Yorulup eski işlemciyi takmayı denedim ve ekran geldi.
Karşıma:
-F1 to run setup.
-F2 to işte var olan ayar gibi bir şey çıktı.
F1 basıp BIOS ekranına girdim, BIOS ekranına girdiğimde ise aklıma BIOS'u güncellemek geldi. Daha öncesinde format atamıyorken BIOS'u güncelleyip sorunu çözmüştüm. Bunda da aynısı olur ümidi ile flash belleği aldım ve BIOS güncellemesini kurdum. Güncelleme bitti PC kapandı ve bir daha açılmadı.
Yeni işlemciden olmam bir yana artık eskisiyle bile bilgisayarı çalıştıramıyorum.
Bu arada 1500X takılı iken LED yanmıyor ancak yeni işlemcide CPU ışığı yanıyor. Ayrıca stock fan ile de çalıştırmayı denedim öylede olmadı.
Sizce sorun neden kaynaklı olabilir, ne yapmamı önerirsiniz?
RAM'i, ekran kartını, BIOS pilini takıp çıkardım olmadı. Güç kablolarını, SSD ve HDD dahil çıkartıp tekrar taktım yine olmadı. Yorulup eski işlemciyi takmayı denedim ve ekran geldi.
Karşıma:
-F1 to run setup.
-F2 to işte var olan ayar gibi bir şey çıktı.
F1 basıp BIOS ekranına girdim, BIOS ekranına girdiğimde ise aklıma BIOS'u güncellemek geldi. Daha öncesinde format atamıyorken BIOS'u güncelleyip sorunu çözmüştüm. Bunda da aynısı olur ümidi ile flash belleği aldım ve BIOS güncellemesini kurdum. Güncelleme bitti PC kapandı ve bir daha açılmadı.
Yeni işlemciden olmam bir yana artık eskisiyle bile bilgisayarı çalıştıramıyorum.
Bu arada 1500X takılı iken LED yanmıyor ancak yeni işlemcide CPU ışığı yanıyor. Ayrıca stock fan ile de çalıştırmayı denedim öylede olmadı.
Sizce sorun neden kaynaklı olabilir, ne yapmamı önerirsiniz?