"CPU fan error" hatası sonrası performans düştü

anilbayramoglu

Megapat
Daha fazla  
Bilgisayarım 1-2 hafta önce “CPU fan error hatası” veriyordu. BIOS ayarlarına giriyordum sonra bir şey yapmadan çıkıyordum açılıyordu böyle devam etti. Son 2-3 gündür bilgisayarım deli gibi kasmaya başladı. CPU fan değeri de 200 civarlarına düşmüştü. Sonra CPU fanımı değiştirdim fakat kasma problemi devam ediyordu. Kasma problemi de şu şekilde. İlk kasmaya başladığı zamanlar Chrome'u açıp 15 dakika falan takıldıktan sonra çok kötü bir şekilde kasmaya başlıyordu. Masaüstüne gelip F5 falan yapıyordum gidiyordu simgeler bi 30-45 saniye sonra geliyordu. Sonra Microsoft çalışmayı durdursun mu yazıyor evet deyince daha kötüye gidiyor. Sizce sorun neyden kaynaklanıyor? Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU fanı bozulmuş ya da tozdan dönemez hale gelmiş olabilir. Hızını da düşürmüş olabilirsiniz. Kontrol edin.

BİOS ayarlarınızı default yapın. Hâla aynı ise CPU fanını değiştirmenize rağmen böyle yapıyorsa eski CPU fanı anakarttaki sokete zarar vermiş olabilir. Sokete istenilen voltajın geldiğinden emin olmanız gerekir. Profesyonel birinden yardım alın.

CPU fanı bozulmuş ya da tozdan dönemez hale gelmiş olabilir. Hızını da düşürmüş olabilirsiniz. Kontrol edin.
Fanı yeni değiştirdim dostum. 1 saat oldu olmadı.
Bios ayarlarım zaten defaulttu ama cpu fan error ile yüzleşmemek için 300 rpm e kadar düşürmüştüm uyarısını bu yapar mı sence? Bilgisayarı sıfırlıyorum şu an düzelme şansı var mıdır sizce?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…