CPU fan error hatası

derossi39

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar daha önce açılmış konulara baktım fakat bana yardımcı olmadı. Bu durumdan artık sıkıldım ve konu açıp sormak istedim probleme gelecek olursam. Anakartım ASUS Z97 PRO gamer, bilgisayarımı yaklaşık 5 yıl önce topladım ve bugüne kadar sorunsuz kullandım fakat 3-4 aydır bilgisayarımın ilk açılışında CPU fan error hatası alıyorum. Bu sorundan artık yıldım, CPU fan harici Cooler Master marka bir soğutucu takılı ve pinleri anakart üstünde CPU fan pinlerine takılı o konuda sıkıntı yok. Bu hatayı çözmem için yardım edebilecek arkadaşlarıma şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunun kaynağına dönelim öncelikle, 3-4 ay önce bilgisayarınıza herhangi bir fan kontrol programı, hız aşırtma programı yüklediniz mi? Sebep bunlardan kaynaklı olabilir mi?

BiOS veya sistem üzerinden fan ayarlarında herhangi bir değişiklik yaptınız mı?

CPU fan error hatasını işletim sistemi açılmadan önce mi alıyorsunuz, yoksa sonra mı? İşletim sistemi açıldıktan sonra alıyorsanız, bunu hangi program vasıtası ile görüyorsunuz?

Bu hata sıcaklık değerlerinizi veya direkt olarak performansı etkiliyor mu? Soğutucu fanının dönüş hızında bir değişiklik olduğunu düşünüyor musunuz?

BIOS'a girin. Sağ alttan Advance Mode kısmını açın. Monitor sekmesinde şunun gibi bir ayar olması lazım. Low Limit/Alert vs. gibi bir ifade de olabilir. Bu ayarı "Ignore" yapın. Öyle bir seçenek yoksa o listedeki en düşük sayıyı seçin. Ayarlarınızı kaydedip çıkın. Tekrar hata alacak mısınız kontrol edin.

Merhaba,

Herhangi bir fan kontrol programı ve hız aşırtma gibi program yüklemedim, sadece Asusun Al Suite 3 programını yükledim ve kurcalamadım tekrardan programı kaldırdım ama şuan tekrardan fan kontrolü için yükledim.

BiOS üzerinden fan ayarlarını full ayar olarak ayarladım sebebi ise işletim sistemi açılmadan önce bu hatayı alıyor olmamdı. Daha sonra full ayarlara alınca bilgisayarım açıldığını gördüm bu zaman zarfında fan hızı hep en yüksekte çalıştırdım.

İşletim sistemi açılmadan önce alıyorum Asus BiOS üzerinden fan kontrol kısmında herhangi bir rpm değeri olmadığını gördüm ve daha sonra fan ayarlarını en yüksek ayara çektim ve fan aktif hale geldi, bilgisayarım açıldı.

Sıcaklık değerlerini ektilediğini düşünmüyorum çünkü en son hızda dönüyor.

Merhaba,

Dediğiniz yaptım masa üstünden Al Suite 3 yazılımı üzerinden kontrol ettim. Ekte ki fotoğrafta göreceğiniz gibi CPU ısısı 37 derece olmasına rağmen CPU fan rpm değeri 0 yani çalışmıyor. Bu yazılım üstünden manuel el ile fanı çalıştırdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…