"CPU fan Speed detection error" hatası

Kutmoon

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar iyi günler daha dün gece her şey normal stabildi CPU ve GPU sıcaklıkları ve değerleri ancak sabah uyandığımda böyle bir hata aldım ve BIOS menüsüne yönlendirdi sonrasında BIOS'tan çıktım ve bilgisayar açıldı. Bu bir hata mıdır? Sorun nedir? Tehlikeli bir durum var mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Sistemim: AMD RX 7800 XT, Ryzen 5 7600, 32 GB RAM, anakart ASUS Prime A620M-K, game booster CPU cooler kullanıyorum.

Yani sıcaklıklar vs. sorunsuzsa bir sorun yoktur. Yine de cpu soğutucu soketini bi tak çıkar yapmakta fayda var.

Yani sıcaklıklar vs. sorunsuzsa bir sorun yoktur. Yine de CPU soğutucu soketini bir tak çıkar yapmakta fayda var.

Hocam dün gece böyle bir şey yoktu durduk yere oldu sebebi nedir? Bir de hatada ne diyor neden kaynaklı biliyor musunuz?

Hatada "işlemci fanı hızı algılanamadı. Lütfen işlemci fanı fişinin sokete doğru oturduğundan emin olun. Bu hatayı görmemek için işlemci fan hızı alt limitini düşürün yada doğrudan göz ardı et ayarını yapın" diyor. Tek seferlik bir hata da olabilir, dediği gibi CPU soğutucu fanının fişi soketine tam oturmamış ta olabilir.

Peki hocam ben şu an bir sorun göremiyorum performansta o yüzden açıpta kasaya pek dokunmak istemiyorum pek anlamam. Bir sorun olursa anlayabilir miyim bu durumu yoksa kendi kendine bu şekilde kullanmam bir sorun yaratır mı?

İşlemci fanında sorun varsa ve fazla ısınırsa oyun performansı düşer hatta çok aşırı ısınırsa bilgisayar çat diye bir anda kapanabilir. Sıcaklıkları programlar yardımı ile kontrol et, sorun yoksa kullanmaya devam, hatayı görmezden gel.

Sıcaklıkları program yardımıyla kontrol ettim zaten sürekli olarak kontrol ediyorum. Oyunlarda önceden nasılsa CPU sıcaklık değerlerim bu uyarıdan sonra da aynı.

O zaman hatayı görmezden gelip kullanmaya devam edebilirsin. Bilgisayarı kapatıp açınca tekrarlıyor mu hata?

O zaman hatayı görmezden gelip kullanmaya devam edebilirsin. Bilgisayarı kapatıp açınca tekrarlıyor mu hata?

Siz sorduktan sonra bilgisayarı hem yeniden başlat yaptım hem de normal bir şekilde kapatıp tuşundan tekrar açtım iki türlüde bir hata almadım. Yukarıda bir mesajınızda hatayı göz ardı et diye bir şey demiştiniz acaba istemeden onu mu yaptım o yüzden mi gözükmüyor?

hata çıkmıyorsa ve sıcaklıklar normalse bir şey yoktur. Tek seferlik bir hata olsa gerek. Kullanmaya devam edebilirsiniz bir sorun olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…