CPU fan yerine LED takmak

CPU yazan yere led takarsan once renkli isiklarin olur sonra alevli efekt verirsin islemcine. CPU yeri islemci fani icin.
 
Hazır PC aksesuarı olarak satılan 4pin ledlerden bahsediyorsanız, hayır takamazsınız.

Haa "Ben kendime bir ekşın arıyorum" modundaysanız;

4pin fan çıkışlarında, paylaştığınız fotoğrafa göre yorumluyorum;
PIN 1: eksi kutup
PIN 2: artı kutup (12v dc)
PIN 3: sensör
PIN 4: kontrol şeklindedir.

Teorik olarak pin 1 ve 2 üzerinden 12v LED çalıştırabilirsiniz. Lakin ısı değişimlerinde anakart fan devir arttırma ya da düşürme eğilimi gösterecektir, bu noktada tam 12v alamayıp, daha alt voltaj değerleri almanız olası. LEDler sönük yanabilir.
Bu problemi ise fan devirlerini manuel olarak "Full Speed" yaparak çözebilirsiniz.

Yani teorikte mümkün, uygulamada riskli.

Bu kadar uğraşmak yerine direk PSUdan gelen molexdeki sarı ve siyah kabloyu kullanmak daha mantıklı olacaktır. Seçim sizin.
 
Bilgim yok soruyorum hocam.

Çalışmaz değil çalışır ama bu işlem risklidir. SYS fan slotu bilgisayarınız da bulunan kasa fanları içindir. CPU fan portu ise işlemci fanı için gereken çıkıştır. Bilgisayarınıza LED bağlamak istiyorsanız direkt PSU çıkışlı LED'ler mevcut. Bunları kullanabilirsiniz.
 
Bu kadar uğraşmak yerine direk PSUdan gelen molexdeki sarı ve siyah kabloyu kullanmak daha mantıklı olacaktır. Seçim sizin.
Evet hocam psuda baktım şimdi 4pinli beyaz uçlu bir kablo var yanındada küçük uçlu bi giriş var onu çözemedim
Peki o Molex kablosuna RGB fan takılır mı 1 adet.
 
Evet hocam psuda baktım şimdi 4pinli beyaz uçlu bir kablo var yanındada küçük uçlu bi giriş var onu çözemedim
Peki o Molex kablosuna RGB fan takılır mı 1 adet.



Molex çıkış bu şekildedir. Resimdeki gibi üst köşelerdeki eğikliklere dikkat et. Aynı bu konumda tutarak en baştaki 1 ve 2 numaralı pinlere bağlantı yapabilirsin. 1 numaralı yani sarı olan 12v + kutup, siyah olan da - kutuptur.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…