CPU fanı yavaş dönüyor ve ekrana görüntü gelmiyor

özgürrzrl

Centipat
Daha fazla  
1 haftadır bilgisayarı açmamıştım bugün açtığımda ise ekrana görüntü gelmedi. Monitör sağlam bilgisayarı açtığımda işlemcinin fanı ve ışıkları önce yavaş ve 4-5 saniye sonra hızlanıyordu. Bugün baktığımda ise fanın ışıkları az yanıyor ve fan hızlanmıyor. Kasadaki kırmızı SSD lambası sürekli yanıyor. RAM'leri farklı slotlara taktım denedim farklı SSD taktım ama durum aynı.

Güç kaynağınız ile alakalı bir sorun var bence. Deneyebiliyorsanız farklı bir psu ile deneyin. Parçalarda kısa devre de olabilir.

1 haftadır bilgisayarı açmamıştım bugün açtığımda ise ekrana görüntü gelmedi. Monitör sağlam bilgisayarı açtığımda işlemcinin fanı ve ışıkları önce yavaş ve 4-5 saniye sonra hızlanıyordu. Bugün baktığımda ise fanın ışıkları az yanıyor ve fan hızlanmıyor. Kasadaki kırmızı SSD lambası sürekli yanıyor. RAM'leri farklı slotlara taktım denedim farklı SSD taktım ama durum aynı.
Güç kaynağından gelen voltajda problem olabilir. Onun dışında anakarttan da şüphelenebilirsiniz. İmkanınız varsa önce farklı bir güç kaynağı ile test edin.

Montajı yeniden düzgün yap.

alttaki kondansatör şişmiş ve çalıştırınca trafodan sinek sesi gibi ses geliyor

Dosya Ekleri

• 4776CCCF-126D-4C64-B84C-A598DF516A59.jpeg
    4776CCCF-126D-4C64-B84C-A598DF516A59.jpeg
    1,1 MB · Görüntüleme: 262
Aynısı bende var gibi hocam bilgisayarı açmaya çalışınca işlemci fanı hızlanıp yavaşlıyor uyarı ışığı yanıp sönüyor ve ekrana görüntü gelmiyor acaba psu mu bitti benimde?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı