CPU fanının oyunlarda aşırı ses yapması

taha109502

Hectopat
Daha fazla  
CPU fanım çok hızlı dönüyor ve de bu çok ses çıkarıyor. Biliyorum işlemci yanında verilen cpu lar dandik ama bu zarar verir mi ? Mesela BF3 multiplayer oynuyorum 10 dakika sonra ses geliyor ve endişeleniyorum. Sistemi daha yeni topladım. 5 ay kadar oldu. Sizce bu normal mi ? Oyunda kasma sorunu falan yaşamıyorum. Sadece ses çıkarıyor. Sadece bf3 hitman gibi oyunlarda yapıyor :) Kısa sürede denerseniz sevinirim <3

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU modelini de belirtseydin iyi olurdu. Oyunda ses yapan fanın CPU fanı olduğundan emin olamn gerek ilk olarak. Eğer CPU fanı gerçekten çok ses yapıyorsa iyi bir termal macun kullanıldığından emin ol. Tabii ki tavsiyem 3. parti bir fan taman olacaktır. Mesela Hyper 103 gibi:

Bilgisayar Overclock / Soğutucular Cooler Master DPMO-12846 RR-H103-22PB-R1 Cooler Master RR-H103-22PB-R1 Amd + İntel Hyper 103 CPU Fan

Ek olarak BIOS'a işlemci fanı ayarını değiştirebildiğini de belirteyim. Genelde Health/Monitoring altında yer alır.

CPU modelini de belirtseydin iyi olurdu. Oyunda ses yapan fanın CPU fanı olduğundan emin olamn gerek ilk olarak. Eğer CPU fanı gerçekten çok ses yapıyorsa iyi bir termal macun kullanıldığından emin ol. Tabii ki tavsiyem 3. parti bir fan taman olacaktır. Mesela Hyper 103 gibi:

Bilgisayar Overclock / Soğutucular Cooler Master DPMO-12846 RR-H103-22PB-R1 Cooler Master RR-H103-22PB-R1 Amd + İntel Hyper 103 CPU Fan

Ek olarak BIOS'a işlemci fanı ayarını değiştirebildiğini de belirteyim. Genelde Health/Monitoring altında yer alır.

Recep Bey şuradaki fanı nasıl buluyorsunuz?

Recep Bey ürün az önce elime ulaştı ben böyle "dev" bir fan görmedim, rehberinizde kullanabilirsiniz, fan gerçekten çok etkileyici.

Son düzenleme:
Recep Bey ürün az önce elime ulaştı ben böyle "dev" bir fan görmedim, rehberinizde kullanabilirsiniz, fan gerçekten çok etkileyici.

O sogutucunun iki alt modeli olan Pico ile 100W TDP değerli AMD işlemcimi kontrol altında tutabiliyorum. Hemde OC olmasına ragmen. :LOL: Akasa güzel ürünler çıkartıyor.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı