Çözüldü CPU-GPU sıvı-katı termal ped uygulamasında kapton bant uygulamak mantıklı mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
9
Daha fazla  
Termal ped aldım. Pullsar ıce Dragon Ultra modelinden. Kapton bant uygulamak mantıklı olur mu yine de? Sıvı metal uygulamalarında mantıklı olduğunu zaten biliyorum ama termal ped uygulamasında da gerekli midir?

Siparişini verdim yine de ama sormak istedim.

Çözüm

Kapton bant, sıvı metal iletken olduğu için akarsa kısa devre yaptırmasın diye kullanılıyor, termal pad için böyle bir şeye gerek yok.
@Marix arkadaşım Sıvı Metal mümkün yine de diyor. Mümkünse hemen Sıvı Metal sipariş edip Profesyonel bir yere yaptıracağım.
Sıvı metali normal termal pad kullanılan yere uygulayamazsınız. Sadece CPU ve GPU için.
Sipariş de iptal edilemez hale gelmiş ya ne yazık ki. Çok üzüldüm vallahi 3000TL'nin tamamı boşa gitmiş desenize.
Amazon üzerinden aldığınız herhangi bir ürünü 30 gün içinde kullanmamak kaydıyla koşulsuz iade edebilirsiniz.

@Marix arkadaşım Sıvı Metal mümkün yine de diyor. Mümkünse hemen Sıvı Metal sipariş edip Profesyonel bir yere yaptıracağım.

Sıvı metali laptop için işlemci ve GPU üzerine uygulayabilirsiniz, ben VRAM'lere uygulanamayacağını söyledim, sıvı metal tehlikeli tavsiye etmiyorum.

Cihazın içine taşarsa başınıza bela olur.

Ben şahsi cihazımda Honeywell PTM7950 kullanıyorum. Hem CPU hem GPU hem de VRAM yongaları üzerinde bulunuyor. Fanın arızalı olduğu vakitte soğutmayı bu mübarek şey sağladı.

Fan değiştirince sıcaklıklar maks 75 görür oldu. (Yük harici)

Normalde kullanılabiliyor ama faz değişkenli olduğu taktirde.

Eren hocam sıvı metal kullanmanı önermem. Sıvı metal bir süre sonra bakıra işliyor, soğutmanın orijinalliği bozuluyor. Yerinde olsam PTM7950 gibi faz değişken bir termal pad kullanırdım CPU ve GPU için. Bu PTM7950'nin macun hali de var o daha iyi diye biliyorum, aşağıya koyacağım konuda var macun hali. VRAM'ler ve MOSFET'ler için de ayrı, faz değişken olmayan normal bir termal pad almak lazım.

7958 satılmıyor ama. Orijinal güvenceli satışını bulamadım bulsam kendim alacağım zaten.

Sıvı Metal'i ama yapsam çok güzel olur ya. İzolasyon işini en iyi şekilde hallederim. Soğutma bloğuna işlese ne olabilir ki. Zaten muhtemelen bunu uyguladıktan sonra bir daha sıvı metal değişimi yapmam gerekmez bence.
Hazar seni görmek süper. Umarım iyisindir keyfin yerindedir.

Alırsam ama yaptıramayabilirim. Tatile çıkmış oluyorum o geldiğinde. PTM stokları geç yenileniyor. PTM erken gelecek olsa PTM alırım. Sıvı Metal ama vaktinde geliyor.

Bu arada @Marix 1 gr Sıvı Metal CPU ve GPU'ya yetmez değil mi? 2 tane almalıyım sanırsam? Veya 4 tane mi?

Çok şükür Eren iyiyim seni sormalı

İşlemci ve GPU yüzeyleri sandığın kadar büyük değil. O yüzden 1 gramlık 1 tane alman her türlü yetecektir.
Zaten çok fazla sürülen ve kolay yayılan bir materyal değil.

Garanti olsun diye 2 tane alayım mı?

Bana bir de en kaliteli Sıvı Metal ürünü verebilir misin? En kalitelisini almak istiyorum.
Kullandım hocam zaten, 1 tane yeterli.

Şu iyidir.

Buna da bakabilirsin, ben bunu kullanıyorum.

Sıvı metaller arasında fark olmuyor. Dandik bir şey almamaya dikkat etsen yeterli. Bu Pullsar'ın avantajı bir miktar kapton bant ile gelmesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…