CPU hızını BIOS'tan değiştirdikten sonra eski haline dönüyor

aninadia

Decapat
Daha fazla  
RAM
XPG Gammix D30 16GB (2x8) 3200mhz CL16
Ekran kartı
Asus Cerberus GTX 1050 Ti
Anakart
Asus Prime B450M K-II
İşlemci
AMD Ryzen 5 1600af
Merhaba. Ryzen 5 1600 AF işlemcim var, anakartım ASUS Prime B450M K-II CPU hızını BIOS'tan yükseltiyorum 36X te çalışmasını istiyorum tüm çekirdeklerin ve kayıt edip Windows'a dönüyorum. HWiNFO64 ile kontrol ediyorum 6 çekirdekte 3599MHz ile çalışıyor, buraya kadar sorun yok.
Zaten mantıken sorun olmamasıda lazım değil mi? Sonuçta bu işlemcinin fabrika çıkış Boost hızı 3600MHz. Overclock bile yapmıyorum Boost hızında çalışmasını istiyorum sürekli.

CPU'yu zorlayacak bir uygulama/oyun açmaz isem bu ayarlar değişmiyor.

Fakat ne zaman CPU'yu birazcık bile olsa zorlayacak bir uygulama açsam sanki hiç BIOS ayarı yapmamışım gibi çekirdek hızlarının değişken değerlerde çalışmaya başladığını görüyorum. 15X-36X arası oynuyor değerler seri seri. Sanki CPU yük altına girince benim ayarlarımı zorla değiştiren bir şey var.

Bilgisayarı yeniden başlattığımda BIOS ayarlarında yaptığım gibi 6 çekirdekte sürekli 36X te çalışıyorlar sorunsuz. Fakat CPU zorlayacak bir uygulamayı başlattığım gibi kendi bildiklerini okuyolar yine :)

Precision Boost OverDrive kapalı.
Güç seçeneklerinde en düşük işlemci durumunu %99'a ayarlıyorum. Fakat CPU ayarları değişince oda kendi kendine %5'e düşüyor.

Yardımlarınızı, görüşlerinizi rica ederim. Saygılarımla.

Dosya Ekleri

• bostayken.png
    bostayken.png
    213 KB · Görüntüleme: 45
  • 1.png
    1.png
    214,1 KB · Görüntüleme: 29
  • 2.png
    2.png
    230,3 KB · Görüntüleme: 32
  • 3.png
    3.png
    213,6 KB · Görüntüleme: 53
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyundayken veya benchmark da iken kaç derece olduğuna bakar mısınız?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı