CPU ısındığında kullanımı oyun oynarken %30'da sabitleniyor

Makaleler
12
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Music Producer | Hasan Çiyiltepe
Merhaba, abiler, kardeşler.
Başlıkta da belirttiğim gibi bilgisayarımın CPU kullanımında bir sıkıntı gözetiyorum. Normal kullanımda 10-14 arası değişen CPU kullanımı oyun oynarken ısındığında %30'da sabitleniyor ve bir çekirdeğin tamamını kullanıyor. Oyunda performans düşüklüğü oluyor ve boştayken bile ısınmalar ortağa çıkıyor. Isınmadığı sürece %30 olmuyor ama işlemci ısındığında %30 sabitleniyor. Bir türlü çözemedim şu sorunu. Bilgi ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kusura bakmayın muhteşem yönetimin harika kuralları yüzünden engelleme yedim yazamadım. Boştayken 54-60 arası cpu ise 0-15 arası ama ısı oyundayken 90'a ulaştığında ise cpu kullanımı %30'da sabitleniyor. Çekirdeğin bir tanesi ise tam kullanımda çalışır şekilde takılı kalıyor.

Kimseye sitem etme hakkınız yok, kimse sizi zorla tutmuyor. Boşta o kadar CPU kullanımı normal değil. Kaspersky ile virüs taraması yapın, virüs girmiş olabilir. Sistem o ısılarda çalışması zor, siz sıcaklığıa hangi programla baktınız ? Sıcaklığın oyundayken o kadar yükselmesi ilginç. Kasanızı temizleyin, işlemci termal macununu yenileyin. İşlemci fanınınıda tozdan arındırın. Sıcaklıklarada Aida64 programı ile bakın.

İstediğim yere sitem edebilirim ve yönetimide ettim yeri geldi tartıştık bu sizi ilgilendirmez. Bilgisayarlarda ısı sensörü yoktur. Programın pek bi önemi yok ek bi program kullanmıyorum. Isı kart üzerinde dolaşan elektrik akımı ile ölçülür bense komutlarla bu bilgilere ulaşıyorum. Bilgisayarım dizüstü ve boşta derken genel kullanımda cpu o şekilde kullanılıyor tamamen bıraktığımda ise %1 bile olmuyor nerdeyse.

Zalman gümüş alışımlı termal getirttim ve fan toz tutan bi fan değil tertemiz hatta fan yatağını yeniden ince yağ çekerek yağladım ama sorun aynı sanırsam donanımsal bir hata haline geldi.

Buda oyun dışı ısı.Oyun oynamazken ps çalışmalarımda hatta after effects çalışmalarımda bile 60'ın üstüne çıkmıyor ama oyundayken 90 dereceye varıyor...

cpuid.jpg

Size bu tür programların çalışma düzenini anlattım ve sonuçlarda sadece 1 derecelik değişme var. Hw sürekli bir derece yukarı gösteriyor Aida64'e karşılık. Takıntı haline getirmeyin bu tür şeyleri.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı