CPU Isınma ve Oyunlarda FPS Düşüşü

Yasiromur

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ne kadar arasam da bulamadım derdime bir çare. Bir çok konu başlığı açtım, başka forumlarda yardım istedim, bilgisayarcılara gittim. Şimdi şöyle ki bilgisayarımda ani sıcaklık artişları oluyor. Fan hızlanıyor ve fan hızlanınca FPS drop yaşıyorum, sadece fan hızı artınca FPS düşüyor diğer zamanlarda FPS 130'un altına inmiyor. Fakat sürekli fan bir hızlanıp bir yavaşlıyor. Fan temizliği yaptım, driver booster programını indirdim ve tüm sürücüleri kontrol ettim fakat ne yaptıysam da olmadı.

@Recep Baltaş Abim en son çare sensin artık bir baksan nedir problem? Yardımcı olabilir misin? Şimdiden teşekkür ederim. CPU sıcaklığı 97 dereceye kadar çıkmış.

Ekran Alıntısı.PNG
Ekran Alıntısı1.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Driver Booster gibi yazılımlar kullanmayın. Sürücüleri manuel olarak donanım kimliği yardımıyla bulup yükleyin.
  • Termal macunu yenileyin.
  • Driver Booster vb. yazılımları bilgisayarınızdan tamamen kaldırın.
  • AdwCleaner ve CCleaner ile genel temizlik yapın.
  • CPU Fan kullanıyor musunuz? Kullanmıyorsanız satın almanız gerekebilir.
  • İşletim sisteminiz nedir? Ve sisteminiz nedir?

İşlemciyi söküp fan ve soğutucuyu komple elden geçireceksiniz toz kalmayacak. İşlemciyi takıp termal macun süreceksiniz. Youtube de videolar var izleyin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Toshıba Qosmio X70-A-13N Modelli Laptopu kullanıyorum. Ürünü alalı 2 yıl oldu. Fan temizliğini dün yaptım fakat termal macun değişikliğini yapmadım.

İntel Core İ7 4700MQ 2.4 Ghz Turboboost ile 3.4 Ghz
Nvidia Geforce GTX 770M 3 GB 192 Bit
8 GB DDR3L Ram
Windows 10 Pro İşletim Sistemi
256 GB SSD+1 TB HDD

Sizce bu normal mi ?

Sürekli düşüp artıyor lütfen bi yardımcı olun :-(

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı3.PNG
    Ekran Alıntısı3.PNG
    167,4 KB · Görüntüleme: 727
Sıcaklık arttığında işlemci yada gpu kendini soğutmak için frekans düşürüyordur. Bu da oyunda takılmaya yol açıyor. Soğuma gerçekleştiğinde tekrar yükseliyordur. Çözüm olarak arkadaşın dediği gibi macun değişimini yap. Ben 6 ayda bir komple temizlik+ macun değişimi yapıyorum. Bir de şu yöntemi dene; oyunlarda v-sync aç. Sistem max fps için tam yükte çalışmayıp, haliyle daha serin çalışacaktır. Ama 60 fps çektiğinde özellikle fps tarzı online oyunlarda bir yavaşlık farkedeceksin. Yani online fps oynuyorsan bu önerim biraz keyfini kaçırabilir. Hızlı bir oyun değilse dert değil. Ama en kısa sürede macun değişimi şart.

Fan işlemciyi soğutmak için yetersiz kalıyor ise kullandığın işlemci 8 çekirdek ... İşlemci frekansını düşürerek ısınmanın önüne geçebilirsin. Laptop kullanıcıların en çok şikayet ettiği ısı sorunu. Piyasada laptop soğutucuları da var, onları da deneyebilirsin. 5-10 derece etki edebilir. En önemlisi sıcak ortamlarda çok fazla kullanmamaya çalış.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı