CPU Kablosunun Mosfet Soğutucusuna Değmesi Sakıncalı mıdır?

Makaleler
1
Cuma günü staj yaptığım yerde verilen bileşenlerle bir sistem topladım. Sistem sorunsuz çalışıyor, herhangi bir sıkıntısı yok. Ancak şimdi aklıma şu geldi; aşağıda gösterdiğim şekilde CPU kablosu VRM'in üzerinde bulunan mosfet soğutucusuna dokunuyor. Buna pek dikkat etmemiştim.

Acaba mosfet soğutucusu ısınıp CPU kablosuna zarar verebilir mi?

Sistem bileşenleri:
  • Gigabyte Z390 UD
  • i7 8700
  • Redrock T710BB (500W PSU ve 1 adet yan panelde 12 CM molex fan dahil.)
  • 2x8 GB Kingston HyperX Furry RAM (Frekansını hatırlamıyorum, zaten mühim değil.)
  • Gigabyte 480 GB SSD
  • 1 TB WD HDD
Sistem bileşenleri oldukça dengesiz, bunun farkındayım. Bunun için beni suçlamayın, bu bileşenleri ben seçmedim Eğer bilgisayarın bileşenlerini soran olursa diye ekledim.

Benim Düşüncelerim
Gördüğünüz gibi, işlemci i7 8700 ve bu işlemci OC desteklemiyor. Normal şartlar altında bu işlemciye herhangi bir OC işlemi yapılamaz. Durum böyle olunca da ben VRM'lerin ve mosfet soğutucularının çok fazla ısınmayacağını ve kabloya herhangi bir zarar gelmeyeceğini düşünüyorum. Bunun haricinde de şu ana kadar kablosu mosfet soğutucusuna değip yanan ya da sistemi bozulan hiçbir kişiye rastlamadım

Yüksek ısılara ulaşıp kabloya zarar vereceğini düşünmüyorum. Mosfet soğutucuları ısıyı dağıtırlar ancak tek noktada toplamazlar. O sebeple ısınsa dahi elle farkedilmesi zor bir sıcaklık olacaktır.
Yine de eğer sistemde besleme fanları veya egzos fanlar yoksa kabloyu tekrardan düzenleyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…