CPU kullanımı %5 GPU kullanımı %100 olması normal mi?

Sıcaklık sorunu olduğu zaten bariz Fakat CS veya Valorant açınca işlemciyi yakarsın cümlesi beni çok tatmin etmedi. Ayrıca direk termal macun ve bakım önermek de çok saçma. Belki kasa havalandırması yetersiz.

Arkadaşımızın güç planlarında bir sıkıntı olabilir. Sistem soğutma ilkesi, işlemci güç yönetimi vs vs

Cahil ithamlarınız için kendimi sorumlu tutmuyorum ve dediğiniz şeyin arkasında durmuyorsunuz yanar nasıl bir mevzu işlemci yük altında kendini kısıtlayınca nasıl yansın.

Anlattıklarınızdan pek bir şey anlamadım kısaca özet geçebilir misiniz?

%30'da 67 derece olsa tamam da %5'te 67 olması sorun. Şöyle anlatayım tam temas olmayan bir işlemcide BIOS'ta 40 derece görürsün masaüstünde sistem açılırken 90-100'e çıkar. Birebir yaşadığım şey. %5'te 67 olması aşırı tehlikeli. Direk oyundan çıkıp az önce %30-50 arası kullanım varken SS aldıysa CPU henüz sıcaklığını düşürmüş olamayabilir ama aradan 10 saniye bile geçse sıcaklık hızla düşer. Yani muhtemelen oyunda 90-100 dereceleri buluyor işlemcisi.

Dostum sıkıntı şu ama oyunda 90-100 dereceye çıkmıyor çıksa frekans kıssa tamam. Önünde bir limit var.

Anlattıklarınızdan pek bir şey anlamadım kısaca özet geçebilir misiniz?
Hocam Valorant'a girip MSI Afterburner ile oyun içi değerleriniz kontrol edip bize söyler misiniz? Konu şu her şeye yakma diyen arkadaş yüzünden epey karışacak yoksa.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Şu videoyu bir izleyin. Kurulumu yapın sonra oyuna girin. 10 dakika falan deathmatch atın.

Dostum sıkıntı şu ama oyunda 90-100 dereceye çıkmıyor çıksa frekans kıssa tamam. Önünde bir limit var.
Gel gör ki anlat arkadaşa ama yanar işlemcisi arkadaşın tabi. Allah bilir konu sahibi bu şekilde kaç zamandır kullanıyordur artık drop yemekten bıkıp buraya gelmiştir.

Şimdi birisi demişki termal macunun kötü bakım vs arkadaşlar ben sistemi 2023 Eylül ayında Full 0 olarak topladım R5 5500 işlemcinin orijinal stok soğutucusu ve termal macunu ile olduğu gibi taktım ekran kartı olarak da ASUS'un RTX 3050 ekran kartını tercih ettim kasa olarak da Game Master R13 4 Fanlı kasayı tercih ettim.

Dediğim şeyleri yapınız lütfen. Stok fan, stok macun ve kasanızı belirtmeniz iyi oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…