CPU kullanımı %5 GPU kullanımı %100 olması normal mi?

Çıkmadığını nereden biliyorsun? Sıcaklık dışında ne engel olacak ki?
Dostum sistemin sahibi bizzat %5 kullanımı geçmediğini ve 67 derecede dolandığını söylüyor. Bu bilgisayarın işlemci güç kısıtlaması ve soğutma ilkesinde bir problem var %90 diye düşünüyorum.

Gel gör ki anlat arkadaşa ama yanar işlemcisi arkadaşın tabi. Allah bilir konu sahibi bu şekilde kaç zamandır kullanıyordur artık drop yemekten bıkıp buraya gelmiştir.
Kaç zamandır 100 derece kullanmadığını nereden biliyorsun? Thermal throttling olmasına rağmen işlemcisi yanan yok mu sanıyorsunuz? İşlemci zarar görmese bile anakartı görebilir. Başınıza gelmediği için konuşuyorsunuz.

Olabilir ancak sadece 1 ss attığı için ve oyun sırasında kontrol etmediği için (alt-tab yaptığı için) bu bilgiye pek güvenemeyiz.

Soğutucu temasında sorun olması, güç kısıtlamasından çok daha olası bence.

Evet diğer arkadaş zaten bilgilerin yetersiz olduğunu ve Afterburner ile oyun içi veri istedi. Paylaşınca yorum yaparız.

Yapıyorum

bu şekilde

Son düzenleme:
Hocam 2 dakika bile oynamamışsınız. Neyse çok bir şey fark edeceğini sanmam. Siz yine de maç sonuna doğru da görüntüleri bir atın.
Oyundan direkt alt+tab yapıp çıkıp SS aldığınız için değerler öyle gözüküyor muhtemelen. Bu değerler gayet normal duruyor çünkü oyun içinde. @Marix Atladığım bir yer yok herhalde değil mi hocam?

2 ci round bu ve oyun içi değerler bunlar bir fark yok gözlemledim yani Max 67 derece işlemci

İlk attığınız SS'i direkt alt tab atıp mı attınız? Derece daha düşmemiş, kullanım düşmüş çünkü. Muhtemelen öyle yaptınız.
Windows+Shift+S yaptım

Ben sıcaklığın farkındaydım ama pek takmıştım çünkü forumlarda sorun yok vesaire diyorlardı o sıcaklığa

Son düzenleme:
Valorant ve CS'de işlemci kullanımınız %5'i geçmiyor ve gereğinden fazla ısınıyor değil mi? Cihazınızın güç planlarından tasarruf modunda olup olmadığını kontrol eder misiniz?
Yüksek performansta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…