CPU Kullanımı Birden Yükseliyor

ozyudo

Kilopat
Arkadaşlar bilgisayarımı yeni formatlarım gerekli olan her şeyi yaptım fakat CPU durduk yere %70/%100 civarına çıkıyor. PC'm haliyle kasıyor, birş ey yapamıyorum nasıl düzeltebilirim?

Arkadaşlar bilgisayarımı yeni formatlarım gerekli olan her şeyi yaptım fakat CPU durduk yere %70/%100 civarına çıkıyor. PC'm haliyle kasıyor, birş ey yapamıyorum nasıl düzeltebilirim?
Merhaba ludeX dostum sistemini yazarmısın ? Ve hangi yazılımlar cpu oranını cok etkiliyor ?

Büyük ihtimal ısınma diye düşünüyorum.
Merhaba @Fearoot88 kücük bir ihtimal bazı arkada programlar cok cpu yiyebilir.Mesela Windows Defender,Yazılım Koruması ve bunlar gibi olabilir dikkat edilmesi lazım.Isınma oldugu ve nerden oldugunu acıklarsan sevinirim.

Merhaba ludeX dostum sistemini yazarmısın ? Ve hangi yazılımlar cpu oranını cok etkiliyor ?
3 ayda bir aynı işlemi uyguladığım pcmde ilk defa bu problemle karşılaşıyorum
  • 3 2100 3.10 GHz
  • 8GB RAM
  • Gıgabyte GA-H61M-DS2 anakart ve gtx 750ti Böyle bir sorunla ilk defa karşılaşıyorum hiç bir şey yapmasam bile cpu %50 civarında herhangi bir programa girince direk %100 oluyor

işlemciniz çok düşük galiba.

Sisteminize virus bulaşmış olabilir. Sistem boştayken oluyorsa bu sorun sebebi budur. Mining virusu bulaşmış olabilir. Sağlam bir antivirus programı ile taratın bir şey çıkmazsa temiz bir format gözüküyor malesef.

Formattan yeni çıktı zaten antivirüs programı işe yaramıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…