CPU Kullanımı Yüksekken GPU Kullanımının Düşük Olması

kaplanefe1

Megapat
Daha fazla  
Cumartesi günü bu sistemi topladım. Bugün CS:GO oynuyordum, daha yeni kurmuştum, açıyorum 1080p ve full ayarlarda 100-200 FPS alıyorum fakat arada sırada böyle ufaktan bir kopma mı dersin, donma mı dersin artık bilemiyorum öyle bir şey oluyor. MSI Afterburner açtım sistem özelliklerine bakıyım dedim CPU kullanımı 80-90'larda giderken GPU çok daha düşük seviyelerde geziyordu. İşlemci acaba beslemiyor mu ondan mı bu ufaktan takılmalar yani sistemde darboğaz mı var yoksa ben yanlış bir şeyler mi yapıyorum?

Son düzenleyen: Moderatör:
CS:GO gibi oyunlarin optimizasyonu kotu ve ekran ksrtini zorlayamiyorlar bu yuzden GPU kullanimi dusuk olmasi normal ama takilma olmamasi lazim.

CS:GO gibi oyunlarin optimizasyonu kotu ve ekran ksrtini zorlayamiyorlar bu yuzden GPU kullanimi dusuk olmasi normal ama takilma olmamasi lazim.
Yani işlemcimin o seviyelerde olup gpu kullanımının düşük olması aslında bir hata olduğunu göstermiyor mu ? Gerekli olduğu kadar mı kullanıyor yani. Bende o takılma olayına pek anlam veremedim yani sürekli olmuyor fakat sinir bozucu daha yeni topladım sistemi sonuçta.

Normalde GPU kullaniminin %100 olmasi lazim ama CS:GO ekran kartini zorlayamiyor bu yuzden CS:GO gibi oyunlarda normal GPU kullaniminin dusuk olmasi ama dedigim gibi takilmamasi lazim bir sorun var yani...

Normalde GPU kullaniminin %100 olmasi lazim ama CS:GO ekran kartini zorlayamiyor bu yuzden CS:GO gibi oyunlarda normal GPU kullaniminin dusuk olmasi ama dedigim gibi takilmamasi lazim bir sorun var yani...
Demek istediğinizi anladım. Ama bu sorun neden kaynaklanıyor onuda bir arkadaşımız yaşayıp çözmüş ise çok güzel olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…