CPU kullanımında dalgalanma sorunu

Shockeee

Hectopat
Selam Technopat ailesi.
Başlıktada belirttiğim gibi, CPU'da dalgalanma söz konusu.
Görev yöneticisinden saniyelik değişimler gözükmüyor, AMD'nin yazılımdan saniyelik görebiliyorum.
CPU değerlerine baktığımda 2-3 saniye aralıkla 20 30 olup tekrar 0'a düşüyor aşağıdaki screenshot 'tan da gördüğünüz gibi.
Neden böyle bir şey oluyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen'lerin çalışma prensibi böyle. O dalgalanmalar olduğu sırada muhtemelen fan sesi de artıyor. CPB (Core Performance Boost) ile alakalı durum.

İncelemelerini yapmıştım bakabilirsiniz konuya.

teşekkürler bir sorum daha olacak ben amd nin yazılımından oc yaptıgım zaman fpsde değişiklik olmuyor ve radeon boost açık olmasına rağmen bi fark göremiyorum oyunlarda

teşekkürler bir sorum daha olacak ben amd nin yazılımından oc yaptıgım zaman fpsde değişiklik olmuyor ve radeon boost açık olmasına rağmen bi fark göremiyorum oyunlarda
Ekran kartınızı yeteri kadar besliyorsa işlemci alabileceğiniz maksimum bir sınır var. O.C ile FPS değerleri muhteşem oynamıyor.

En yüksek fps değerini almak istiyorum ayarları ss olarak veya normal yazarmısın rica etsem

En yüksek fps değerini almak istiyorum ayarları ss olarak veya normal yazarmısın rica etsem
Ben herhangi bir O.C ayarı kullanmıyorum. Tecrübeli değilseniz sizede tavsiye etmiyorum. Biraz tecrübe edinmek lazım o konuda. Şuan ne kadar FPS alıyorsunuz oyunlarda? Sisteminizin diğer bileşenleri nelerdir?

Ben herhangi bir O.C ayarı kullanmıyorum. Tecrübeli değilseniz sizede tavsiye etmiyorum. Biraz tecrübe edinmek lazım o konuda. Şuan ne kadar FPS alıyorsunuz oyunlarda? Sisteminizin diğer bileşenleri nelerdir?
CS:GO'da ortalama 250 300 alıyorum ama video açtığım zaman fps düşmese bile mousede böyle 10 fps hissiyatı oluyor
AMD Ryzen 3 2300X Quad-Core Processor (4 CPUs), ~3.5GHz
Radeon RX 570 Series
1920 x 1080 (32 bit) (75Hz)
16336MB RAM

Grafik ayarlarınızı yükseltin biraz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…