CPU kullanımının çok yüksek olması

aince33

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Ankara
ASUS X500JX-XX099D, i5 4200H, GTX 950M, 4+8 GB DDR3 1333MHz RAM'e sahibim.

Sorunlarım madde madde şöyle:
1) Bilgisayarın DVD-RW'ını çıkarttım ve yerine ikinci bir hard disk portu taktım. Port boşken eğer takılı olursa CPU "system.exe" tarafından %25 kullanılıyor.

2) Chrome'da 4K video açınca ekran kartı %7 kullanılırken CPU %100 kullanılıyor.

3) PUBG Mobile'da (test için istediler) CPU %100'e sabitleniyor. Bütün oyunlarda FIFA20 (Origin), GTA 5, PUBG (Steam) CPU kullanımı %100'e dayanıyor, öyle ki PUBG'de Low ayarlarda Max 30 FPS alırken, med ayarlarda 40+ FPS alıyorum.

Not: En güncel Windows 10 education sistemini kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
ASUS X500JX-XX099D, i5 4200H, GTX 950M, 4+8 GB DDR3 1333MHz RAM'e sahibim.

Sorunlarım madde madde şöyle:
1) Bilgisayarın DVD-RW'ını çıkarttım ve yerine ikinci bir hard disk portu taktım. Port boşken eğer takılı olursa CPU "system.exe" tarafından %25 kullanılıyor.

2) Chrome'da 4K video açınca ekran kartı %7 kullanılırken CPU %100 kullanılıyor.

3) PUBG Mobile'da (test için istediler) CPU %100'e sabitleniyor. Bütün oyunlarda FIFA20 (Origin), GTA 5, PUBG (Steam) CPU kullanımı %100'e dayanıyor, öyle ki PUBG'de Low ayarlarda Max 30 FPS alırken, med ayarlarda 40+ FPS alıyorum.

Not: En güncel Windows 10 education sistemini kullanıyorum.

Intel'in hızlı depolama gibi bir özelliği vardı harddisk takınca harddiski hızlandırıyordu galiba. İnternette bunu araştırın. "Intel depolama harddisk hızlandırma" gibi bir başlık kullanabilirsiniz.

Intel'in hızlı depolama gibi bir özelliği vardı harddisk takınca harddiski hızlandırıyordu galiba. İnternette bunu araştırın. "Intel depolama harddisk hızlandırma" gibi bir başlık kullanabilirsiniz.
Bilgisayarı satıp Monster Abra A5 aldım hocam teşekkürler cevap için :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı