CPU kulllanımı Görev Yöneticisi'ni açınca %100 olup düşüyor

Qwains

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Turkey
Daha fazla  
RAM
16
SSD veya HDD modeli
WD BLUE SN570 500GB
Ekran kartı
TUF RTX 3060 12GB
Anakart
ASUS B550-M PLUS( WIFI )
İşlemci
RYZEN 5 5600X
Ara ara fanların Turbo'ya geçtiği esnada Görev Yöneticisi'ni açıp bakıyorum CPU kullanımı %100 gözüküyor. 2 saniye sonra tekrar 10-15'e düşüyor. Bunda herhangi zararlı bir durum var mı veya normal bir şey mi sormak istedim. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bildiğim kadarıyla bilgisayarda virüs var gibi bir işaret oluyordu CPU'nun bu kadar dalgalanması durduk yereyse tabii. Bir format at sen istersen bilgisayarına.

çalıştır -> mrt komutunu bir dene

Bildiğim kadarıyla bilgisayarda virüs var gibi bir işaret oluyordu CPU'nun bu kadar dalgalanması durduk yereyse tabii. Bir format at sen istersen bilgisayarına.

2-3 hafta önce format attım bundan dolayı olabilir diye fakat hala aynı sürekli olan bir şey değil sadece sormak istedim bilgisayara da herhangi değişik bir program yuklemedim.

Başlattım şuan.

Eğer video falan izliyorsan durdurup yapıyorsan düşmesi normal, ama işlemcin de güçlü bir işlemci aslında.

2-3 hafta önce format attım bundan dolayı olabilir diye fakat hala aynı sürekli olan bir şey değil sadece sormak istedim bilgisayara da herhangi değişik bir program yuklemedim.

Başlattım şu an.

Benim de dikkatimi çekmişti, virüs taraması yaptım bir şey çıkmadı.

Ben bu sorunu yaşıyordum. Mining virüsü yani karşı tarafın bilgisayarınıza virüs yollayarak sisteminizi kullanarak Bitcoin üretmesi mininglemesi oluyor sanırım. Kaspersky indirip tarattım ve virüsü sildi düzeldi. Oyunlarda özellikle çok sıkıntı oluyor. Bir deneyin derim.

Başlattım şu an.

Değişik bir program değil de mesela anlık olarak o CPU'nun yükselmesine sebep olan uygulamaya baktın mı ne yüzünden oluyor.

Eğer video falan izliyorsan durdurup yapıyorsan düşmesi normal, ama işlemcin de güçlü bir işlemci aslında.

Evet hocam YouTube'da ders videosu izliyorum 10 sekme falan açık 2 Udemy 5 YouTube 1 disocrd 2 tane de boş bir şeydi bunlardan mi kaynaklanıyor dersiniz.

Hocam formatlamadan önce ben de miningden şüpheleniyordum fakat 2-3 hafta önce formatladim ve bilinmeyen bir kaynaktan herhangi bir şey indirmedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…