CPU LED ışığı neden yanar?

AngelEyess4

Decapat
Daha fazla  
Elektrik kesintisi sonrası oldu, elektrik geldi ve kırmızı şekilde CPU LED yanıyor. B850 livemixer kullanıyorum.

PSU söküp takmayı, CMOS'u hem pininden hem de söküp takarak sıfırlamayı denedim.

Normalde sistem açıldığında yanan RAM RGB'leri de yanmıyor. Diğer RGB'ler yanıyor, ekran kartı fanları çalışıyor.

Sorun CPU mudur anakart mı sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, CPU sorunlu ya da CPU güç giden anakart bağlantı güç kabloları hasar görmüş.
Sanırım öyle. Anakartta bir sorun olsa kasanın RGB controller devresine de elektrik gitmezdi diye düşünüyorum. Farklı PSU ile bir deneyeceğim.

Sanırım öyle. Anakartta bir sorun olsa kasanın RGB controller devresine de elektrik gitmezdi diye düşünüyorum. Farklı PSU ile bir deneyeceğim.
Anakartta hasar alan yollar genelde her zaman hepsi olmaz ve her sorunu tetiklemez. Elektrik gidip gelme kısmında voltaj genelde dengesiz gelir. PSU'da aktif bir koruma yoksa Anakart'a iletecektir. (Fason PSU'ların en sevdiği.) Çok nadir olarak hasar alır ancak genel olarak CPU çıkarıp takıldığında anakart kendine gelir. Burada dengesiz bir elektrik yükü kartı debug moda alıyor. Kontrol etmeniz gereken kısımlar ilk başta PSU olmak üzere, Anakart ve CPU olacak. Kolay gelsin.

Ramleri kontrol et. Birini çıkar birini tak bu şekilde test et.

CPU’yu çıkarıp taktım. PSU Xpg Kyber 750, fason sayılır mı bilmiyorum.

Ramleri kontrol et. Birini çıkar birini tak bu şekilde test et.
Denedim, tek ram tüm slotları, çift ram iki farklı paralel vesaire.

O zaman arkadaşların dediği gibi olabilir. Farklı güç kaynağı varsa onla denenebilir.

Fason sayılmaz, kalitelidir. Ram kontrolü de CPU üzerinden gerçekleşir ışıklar yanmıyor demişsiniz bu yüzden burada Şüpheli CPU oluyor. Diğer şüpheli ise anakart.

Ek olarak işlemcinin soğutucusunu çıkartıp manuel denedim, işlemci ısınıyor. Yani güç gidiyor, çok anlamsız. Arada kaldım.

Ek olarak işlemcinin soğutucusunu çıkartıp manuel denedim, işlemci ısınıyor. Yani güç gidiyor, çok anlamsız. Arada kaldım.
İşlemci ısınabilir ancak çalışıp çalışmadığını bu şekilde anlayamazsınız. Voltaj fazla geliyorsa yine ısınır, az geliyorsa yavaş yavaş da olsa yine ısınır ancak işlevini yerine getiremez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…