CPU load line calibration ve CPU current capability nedir?

Alone_Man

Kilopat
Yakın bir zamanda i5 9600K işlemcime küçük bir OC yaptım. 4.8 GHz getirip, 1.250V verdim, buraya kadar bir sorun yok, yalnız YouTube bir takım videolar izledim adamlar birçok ayarlar yapıyorlar BIOS üzerinden, özellikle bu CPU load line calibration ve CPU current capability ayarları kafamı çok kurcaladı sizce bu iki ayarın bana herhangi bir artısı yani performansa etikiler mi? Hemen hemen birçok kişi LLC level 6 yapıyor, CPU capability de %140 civarı yapıyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

İşlemciye giden voltajın daha kararlı ve stabil olmasını sağlıyor. O ayarı olabildiğince minimum seviyede tutun, çünkü ne kadar arttırırsanız besleme bölümünü de o kadar yormuş olursunuz.

Eyvallah kardeşim iyi ki varsın sende olmasan bu Forum'da kimse yardımcı olmayacak peki şu an hiçbir şeye ellemedim, sadece tüm çekirdekleri 4.6 GHz getirip bir de çekirdeğe 1.200 v verdim başka bir şey yapmadım. Sence bu kadar yeterli midir? Yoksa o bahsetmiş olduğum LLC, CPU current cabalitiy açmama gerek var mı? Beni aydınlatırsan sevinirim.

OCCT testi ve Cinebench testi yap. Hatasız tamamlarsa problem yok demektir. Hatta voltajı bile düşürmeyi deneyebilirsin.(Stabil olduysa tabii) Test yaparken voltaja da bak, çok dalgalanma veya bi anlık düşme yaşanıyorsa, LLC ayarını 3.veya 4. Seviyeye getirebilirsin.

OCCT ne kadar süre test edilmelidir.

Ben sadece şu ana kadar Cinebench testlerini yaptım, herhangi bir hatayla karşılaşmadım, testi hep başarılı bir şekilde tamamladı. O CPU current cabality kafamı karıştırdı? Acaba işlemciden daha mı iyi performans alıyoruz?

Hayır, voltajın kararlılığı ile alakalı. Performansa etki etmez. Ekstrem bir o.c yapmadığınız sürece kapalı kalsa bile olur.

Bende stabil bir O.C yaptım. 2600X 4GHz 1.3 voltaj sizce iyi midir? Konu olarak açmıştım. Acaba yardım etme şansınız var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…