Amaç yük altında voltajın sabit kalması. Ama direkt deneme. Aynı anakart işlemci kombinasyonunda yapılmış OC'leri bulup ona göre seç. Çünkü neyin ne olduğunu bilmiyorum ve yanlış bir şey söylemek istemiyorum ASRock BIOS'u hakkında.
Belki ASRock'da voltaj düşüşü koymuştur llc1'e
CPU-Z'de kullanabilirsin.
Olmaz öyle iş. Bir BIOS var MSI'da. Yarım yıl araştırsam bulamadığım değerler var. Mis gibi. Asus'un dandik RAM destekli anakartına mı kalacaz?
Dur daha 5 dakika oldu. Ben doğru ayarlamak için yarım saat test yaptım. Sonuçta MSI BIOS'unda bir sürü değer var Asus gütültülü fanlarıyla kalsın.
Olmaz öyle iş. Bir BIOS var MSI'da. Yarım yıl araştırsam bulamadığım değerler var. Mis gibi. ASUS'un dandik RAM destekli anakartına mı kalacaz?
Dur daha 5 dakika oldu. Ben doğru ayarlamak için yarım saat test yaptım.
Karıştırma oraları hocam Asus'dan daha fazla var işte.
0.02V Vdroop güzel bir değer ama yine de prime95 gibi yüklerde sıkıntı çıkartabilir mi bilmiyorum, büyük ihtimalle olmaz. Anakartınız neydi?
Bir şey soracağım size hani şu an Auto voltaj da benim işlemciye 1.38-1.4 arası voltaj gidiyor ısı yapıyor ya. Onun üst limitini atıyorum.1.3v olarak ayarlayamıyor muyuz? Maksimum 1.3v e çıksın. Boştayken altına düşsün gibi
Karıştırma oraları hocam ASUS'dan daha fazla var işte.
0.02V vdroop güzel bir değer ama yine de Prime95 gibi yüklerde sıkıntı çıkartabilir mi bilmiyorum, büyük ihtimalle olmaz. Anakartınız neydi?
Bir şey soracağım size hani şu an Auto voltaj da benim işlemciye 1.38-1.4 arası voltaj gidiyor ısı yapıyor ya. Onun üst limitini atıyorum.1.3v olarak ayarlayamıyor muyuz? Maksimum 1.3v e çıksın. Boştayken altına düşsün gibi
Ofset bende -ya da + olarak veriliyor.-10'dan -80'e kadar denedim -80'de 1.28V düştü.1.26 düşsün diye -100 yaptım. Bu sefer bilgisayarın fanları dönüyor ama ekrana görüntü gelmedi. Ertesi gün bari 80'de kalsın dedim. ASRock yazısını gördüğüm gibi dondu. Ofsetten o yüzden .coK korkuyorum
peki sürekli ofset değil de. Sürekli 1.28'de çalışsa ne olur mesela. @Shimada Sensei
Adaptive yapabilirsiniz ama yapmayın. Yapabileceğiniz overclock miktarını düşürüyor ve overclockun stabilitesini bozuyor. Eğer ısınıyorsa manuel voltaj verin. Isınma yapmayana ve Aıda64 kararlılık testini geçmeye devam ettikçe düşürebilirsiniz voltajı. Evet size demiştim
Bir de, Auto voltajda mı 1.25V'da mı anlamadım ben.