İşin ilginç yanı, o voltajlar gerçek olsa bilgisayar doğru düzgün çalışmayı bırak, açılmaması lazım. İşlemci Xeon galiba, BIOS versiyonu doğru mu acaba?
İşin ilginç yanı, o voltajlar gerçek olsa bilgisayar doğru düzgün çalışmayı bırak, açılmaması lazım. İşlemci Xeon galiba, BIOS versiyonu doğru mu acaba?
bu arada baya saatlerce oyun oynayabiliyorum
Bios sürümümü hiç değiştirmedim bi ara güncel mi diye baktığımda günceldi o yüzden ellemedim bile anakartım p5g41t-m lx bios versiyonum 1101
Yüksek FSB'li arkadaşlarımızdan. Daha önce konu açtığınızı ifade etmişsiniz lakin denk gelmedim ama arıza olmadan önce voltaj ayarlarını değiştirerek overclock yapmayı denediniz mi? Ya da arızadan sonra başka bir işlemci ile denediniz mi?
Evet bir keresinde +100mv vererek ve x333ü x380 yaparak oc işlemi yapmıştım hatta konularda vardı ordan bakarak yapmıştım (aynı işlemci ve aynı anakart)
Fakat biosu sıfırlayıp normal değerlerde kullanalı çok oluyor
Dediklerinize göre de zaten fiziksel bir sorun yok ki oyun oynayabiliyorsunuz. BIOS ile alakalı sanırım. Orada da yapılabilecekler, reset ki yapmışsınız. BIOS yazılımını yeniden yükleme(ASUS un sitesinden) ve pil değişimi olabilir (pil bitmesi düşük ihtimal o vakit ayarları saati falan sıfırlaması lazım.) Onun dışında aklıma bir şey gelmiyor.
Fiziksel olarak sorun yok demişsiniz ama anakart ısısı yüksek bunun için ne yapmam gerekiyor onu da geçtim boot ederken bu hatalar çıkmasındaki neden sanırım anakartın chipseti onu nasıl ayarlayabilirim?
Fiziksel olarak sorun yok demişsiniz ama anakart ısısı yüksek bunun için ne yapmam gerekiyor onu da geçtim boot ederken bu hatalar çıkmasındaki neden sanırım anakartın chipseti onu nasıl ayarlayabilirim?
Görülen değerlerin fiziksel olarak varlığından emin misiniz? Misal 104 dereceyi ikinci bir yöntemle doğruladınız mı? Doğruladıysanız ki mümkün kuzey köprüleri bu ısıları kaldırabilir ama voltaj değerleri gerçekçi değil. O sebeple BIOS yazılımı ile alakalı olduğunu düşündüm. Sizin de bireysel olarak ufak harcama ile deneyebileceğiniz BIOS u yeniden kurmak ve pil değişimi (5 TL ye alabilirsiniz.) olur. Bir de bulabiliyorsanız başka bir işlemci ile denemek. Bunlardan sonra sorunlar devam ediyorsa yüksek ihtimal anakartı yetkili bir ele teslim etmek gerekir.
Ekran kartıma zarar vermesin de ne oluyorsa olsun açıkçası sıkıldım artık eski sistemlerin sıkıntılarından şu 3-4 güne kadar memnundum fakat çok sinirimi bozdu şu durum