"CPU Over Voltage Error!" Hatası

Makaleler
2
Yer
Mersin
Daha fazla  
Meslek
Amazon seller central Global, "sodej"
Bilgisiyarda sürekli oyun oynayan bir insanım yaklaşık en az 8 saat yada 10 saat kesintisiz kullanıyorum.
PC’yi her akşam gece 12'de kaptıyorum. Ertesi gün PC’yi açtığım vakit görsel olan hatayı alıyorum. Genelde PC kapattığım vakit fişi çekiyorum.

Gelen hata;

DF7FD54E-C8BD-4653-BD12-777134AA940B.jpeg

BIOS'taki çözümü sağladığım vakit aşağıdaki şu BIOS'taki olay geliyor F10 yapıp kaydedince açılıyor.

BIOS Ekranı;

1161CE11-8715-4229-8153-FDF60BF21198.jpeg

Buna dair çözüm sağlarsanız sevinirim.

Sistem en üsteki fotoğrafta yer almaktadır.

Son düzenleyen: Moderatör:
XMP açtığımda mavi ekran almıştım BİOS'a girdiğimde hala kapalı gözüküyor.
XMP kapatıp giriş yapmayı deneyin.
Olmuyorsa BİOS ayarlarını sıfırla tarzı düğme olması lazım bildiğim kadarıyla onu deneyin.
Benim önerilerim bu kadar fazla bilgim yok bilgisayarcıya gidebilirsiniz tanıdığınız varsa muhtemelen gideceğiniz bilgisayarcıda format atacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemini yaz.

Bilgisayarın sana dediği şey şu: Önceki açılış esnasında güç kaynağı dalgalanmaları tespit edildi. Asus anti-surge, sistemi dengesiz güç kaynağına karşı korumak için etkinleştirildi.

Güç kaynağını kontrol ettir, kasa elinde kalmasın.

Sistemini yaz.

Bilgisayarın sana dediği şey şu: Önceki açılış esnasında güç kaynağı dalgalanmaları tespit edildi. Asus anti-surge, sistemi dengesiz güç kaynağına karşı korumak için etkinleştirildi.

En üsteki resimde yer alıyor.
İşlemci ya da PSU transistörleri bozulmuş. Bir kontrol ettir.
Sorun galiba USB kaynaklı galiba şuan sorun yok.
XMP açtığımda mavi ekran almıştım BİOS'a girdiğimde hala kapalı gözüküyor.
XMP kapatıp giriş yapmayı deneyin.
Olmuyorsa BİOS ayarlarını sıfırla tarzı düğme olması lazım bildiğim kadarıyla onu deneyin.
Benim önerilerim bu kadar fazla bilgim yok bilgisayarcıya gidebilirsiniz tanıdığınız varsa muhtemelen gideceğiniz bilgisayarcıda format atacaktır.

XMP ne alaka bilgisayar zaten formatlı ve yeni formatlandı.

Bilgisiyarda sürekli oyun oynayan bir insanım yaklaşık en az 8 saat yada 10 saat kesintisiz kullanıyorum.
PC’yi her akşam gece 12'de kaptıyorum. Ertesi gün PC’yi açtığım vakit görsel olan hatayı alıyorum. Genelde PC kapattığım vakit fişi çekiyorum.

Gelen hata;

Eki Görüntüle 382684

BIOS'taki çözümü sağladığım vakit aşağıdaki şu BIOS'taki olay geliyor F10 yapıp kaydedince açılıyor.

BIOS Ekranı;

Eki Görüntüle 382685

Buna dair çözüm sağlarsanız sevinirim.

Sistem en üsteki fotoğrafta yer almaktadır.
Aynı problemi zamanında ASUS H61M-A/USB3.0 anakartımda yaşamıştım, Sorun anakart ile alakalıydı.
PSU ve İşlemciyi başka bir sistemde test etmiştim.

Sistemini yaz.

Bilgisayarın sana dediği şey şu: önceki açılış esnasında güç kaynağı dalgalanmaları tespit edildi. ASUS anti-surge, sistemi dengesiz güç kaynağına karşı korumak için etkinleştirildi.

Kanka bende açılırken değil de oyununu ortasında PC kapanıyor açınca bu ekran geliyor şu sıralar elektrik gitti geldi 2 defa bilgisayarda 2 sinde de açıktı ondan mı kaynaklanıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı