Cpu over voltage error

samet gökçe

Hectopat
Daha fazla  
Selam teknopatlar, ben pc'yi açınca bios ekranı geliyor. Bios ekranı bitince anında american megarents yazısı geliyor, piramitli işte gelince dıt dıt dıt diyor ve CPU over voltage error yazıyor. Devam etmek için F1'e basınız yazıyor, bir ara PC'yi acınca dedim bios'un HWmönitör kısmına gelip CPU'ya gelen voltaja bakayım dedim. Neyse baktım cpu voltage yazısının kırmızı olarak yazılmış şöyle yazıyor;

CPU vcore "[815]", neyse 2-3 dk bekleyince mavi oluyor bu sayılar böyle bir hatayla karşılaşıyorum. F1'e basarak gecersem mavi ekran çıkıyor ve hata kodu:0x0000024
pc'yi düzgün biçimde açmak için CPU over voltage error yazısının çıkmasını bekliyorum. Sonra PC'nin PSU'sunun düğmesinden kapatıyorum, fanların durmasını bekliyorum sonra düğmeye basıyorum. 3 saniye bekliyorum sonra power düğmesine basıyorum, sonrasında da F1'e basıp geciyorum. Böyle yapınca bu hata çıkmıyor.

Sistemim;
İntel core 2 quad Q8300
Nvidia 9600gt
2x2 4GB 1333 MHZ RAM
P5G41T-M LX
450 watt PSU
Frisby kasa
Bir de Cpu z programında core voltage yazısının altında 0.912 yazıyor, acaba ben bunu 0.912'ye mi çıkarsam sorun cözülür? Ben biostan yükseltmeye çalışmıştım ama yapamadım.

NOT: Konumu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın, teknik yardım bölümü veya ona benzer bir bölüm bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bios'a girin, ayarları default yapın.

Default yapmıştım sonra açarken yine aynı hata çıktı.

Bıos güncelle, bıos default yap, temiz Win 8.1 formatı at ve sadece güncel sürücüleri kur. Hala alırsan ekran kartını çıkart temizle ve sıkıca yerine tak. PCIe güç girişi varsa doğru tak. HDD bağlantılarını kontrol et ve HDTUNE ile error scan testi ile healt kısmından test bitince resimler al paylaş.

HDD tune'yi denedim her yer yemyeşil olmuştu, şimdi fotosu yanımda yok. Temiz Win7 kurulumu yapmıştım, ama öbürkü gün yine çıktı.
Ekran kartı temiz kablolar düzgün. Resim paylaşamam, elimde fotoraf makinesi yok cep telefonu da. Benim var ama akıllı telefon değil, WİFİ yok, bluetooth var ama pc'de yok.

Yapamadım chdsk/f/r komutunu cmd ile nasıl yapabilirim?

EDİT: Yapabildim 0 bad company yazdı.

Memtest86 ile taramıştım ramleri hiç kırmızı çıkmadı
Sanırım sorun ya anakart ya işlemci bekide ikiside
Keşke yanımda 3 tane daha ddr3 sistem olsaydı iyiydi. Sorunları anlayabilirdim, test ederdim ve çözerdim zira ddr sistemleri düzelterek bu yazı gecirdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…